NaslovnaVESTIVučić u Kuršumliji posetio porodicu najmlađe žrtve NATO bombardovanja — RT Balkan

Vučić u Kuršumliji posetio porodicu najmlađe žrtve NATO bombardovanja — RT Balkan

24. mar 2024 21:01

| Obnovljeno: 24. mar 2024 21:01

Susret predsednika Srbije sa Marijom i Anđelkom Tošović bio je potresan, posle 25 godina od tragedije koja ih je zadesila

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je u Kuršumliji Mariju i Anđelku Tošović, majku i sestru najmlađe žrtve NATO bombardovanja Bojane Tošović, koja je 1999. godine poginula od NATO bombi zajedno sa ocem Božinom.

Susret predsednika Srbije sa Marijom i Anđelkom Tošović bio je potresan, posle 25 godina od tragedije koja ih je zadesila. Marija je tog dana u sedmom mesecu trudnoće izgubila 11-mesečnu Bojanu i supruga. Njena sestra Anđelka kaže da iako nikada nije upoznala svoju sestru često razmišlja o njoj.

“Često, posebno u ovom periodu razmišljam kakav bi mi bio život da je moja sestra živa”, rekla je sestra nastradale Bojane.

“Danas bi Bojana imala 25 godina. Njen život je prekinut nemilosrdno, bez razloga, bez povoda i opravdanja, u surovom bombardovanju koje je uzelo mnogo života i zauvek promenilo budućnost sveta, međunarodnog prava i pravde. Nikada nećemo zaboraviti. Zbog Bojane i sve naše dece”, naveo je Vučić na Instagram profilu “budućnoststbijeav”.

Vučić je napisao i da je današnji dan najteži za Mariju i Anđelku Tošović, navodeći da je Marija u istom danu izgubila muža i ćerku, a Anđelka oca i sestru.

“Bojana, rođena 28. aprila 1998. godine, najmlađa je žrtva NATO agresije, poginula je sa svojim ocem Božinom kada je na njihovu kuću pala bomba”, naveo je Vučić na svom Instagram profilu.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Vučić #Kuršumliji #posetio #porodicu #najmlađe #žrtve #NATO #bombardovanja #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja