NaslovnaPLANETAISIS otkrio razloge napada u Moskvi (FOTO)

ISIS otkrio razloge napada u Moskvi (FOTO)

Teroristička organizacija Islamska država (ISIS, IS) objavila je na Telegramu fotografiju četiri napadača koja stoje iza pucnjave u Moskvi u kojoj su ubijene najmanje 143 osobe.

Na fotografiji koju je podelila novinska agencija te militantne grupe Amak na platformi “Telegram” njihova lica su zamućena, a agencija je prenela i njihove razloge za krvavi pir.

– Napad se dogodio zbog rata između Islamske države i zemalja koje se bore protiv islama – javila je agencija, koja se pozvala na bezbednosne izvore.

“Islamic State” in the agency “Amaq” posted photos of the perpetrators of the terrorist attack. Their clothes match those worn by the detainees in the videos that emerged. The Amaq agency called the terrorist attack Russia's revenge for the fight against ISIS https://t.co/wVxbV9bxgi pic.twitter.com/UgTAVgLAFw

— MaDel (@Mark__Del) March 23, 2024

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je ranije danas da je uhapsila 11 osoba povezanih sa napadom i da su među nima i četvorica terorista koja su direktno učestvovala u njemu.

Sve najnovije detalje o napadu u Moskvi možete pratiti iz minuta u minut u našem blogu uživo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#ISIS #otkrio #razloge #napada #Moskvi #FOTO

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja