NaslovnaVESTILavrov otkrio zašto je Makron govorio o slanju vojske u Ukrajinu

Lavrov otkrio zašto je Makron govorio o slanju vojske u Ukrajinu

Predsednik Francuske Emanuel Makron je izjavom o mogućnosti slanja vojske u Ukrajinu pokušao da se dopadne američkom rukovodstvu, ocenio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov u dokumentarnom filmu “Beograd”, posvećenom 25. godišnjici agresije NATO na Jugoslaviju.

– Sada, ako uzmemo Makrona i njegovo insistiranje na tome da “nije isključeno slanje kopnene vojske u Ukrajinu”, tu više nije reč o “strateškoj autonomiji” nego o pokušaju da se “dopadne” Sjedinjenim Američkim Državama, a ujedno da isprovocira saveznike u samoj Severnoatlantskoj alijansi – naveo je Lavrov.

Prema njegovim rečima, sadašnji rukovodioci evropskih zemalja ne smatraju da su prioritet nacionalni interesi njihovih zemalja već „jedinstvene kolektivne zapadne potrebe“.

– Evropa je potpuno potčinjena SAD. Nema nikakve samostalnosti. Svi razgovori Makrona u proteklih nekoliko godina – a on ih je periodično “oživljavao” u medijskom prostoru – o nekakvoj “strateškoj autonomiji”, sve se to pokazalo kao prazna priča – dodao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije je Evropsku uniju nazvao „svadljivom organizacijom“, u kojoj na prvom mestu nije nacionalni interes pojedinačnih naroda i država, nego lični, uskogrudi politički planovi, težnje i spletke.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Lavrov #otkrio #zašto #Makron #govorio #slanju #vojske #Ukrajinu

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja