NaslovnaVESTIPodržava se Kosovo sa najvažnijim ciljem da mu se otvori članstvo u...

Podržava se Kosovo sa najvažnijim ciljem da mu se otvori članstvo u NATO

BEOGRAD – Najava da će se na predstojećoj sednici Saveta Evrope razmatrati prijava za članstvo takozvanog Kosova u tu organizaciju kao i to što zemlje članice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija nisu izglasale da se na dnevni red sednice stavi inicijativa Rusije da se raspravlja o 25. godišnjici NATO agresije na SR Jugoslaviju, predstavlja podršku lažnoj državi Kosovo gde je najvažniji cilj da se njoj nekako otvori proces ka članstvu u NATO, izjavio je danas narodni poslanik Milovan Drecun.

“Tada bi priča, što se njih tiče, verovatno bila završena, jer ako ste u NATO-u, onda se u slučaju potrebe aktivira član 5. i time se Srbiji stavlja do znanja da je ovo za nju zauvek izgubljena teritorija i da ne možemo da računamo da će se jednog dana vratiti ponovo u sastav naše države”, rekao je on za TV Pink.

Dodao je da NATO kao organizacija ima stav da, s obzirom da takozvano Kosovo nije međunarodno priznato, uopšte se ne razmatra da pristupe programu Partnerstvo za mir, ali da izgleda vodeća članica NATO ima neke drugačije planove i rade na realizacija tih planova.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Podržava #Kosovo #najvažnijim #ciljem #otvori #članstvo #NATO

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja