NaslovnaBIZNISDaska iz Titanika na kojoj je bila čuvena Rouz prodata za 718.750...

Daska iz Titanika na kojoj je bila čuvena Rouz prodata za 718.750 dolara (VIDEO)

Daska iz Titanika na kojoj je bila čuvena Rouz prodata za 718.750 dolara (VIDEO)

Plutajući komad drveta koji je održavao čuvenu Rouz u životu prodat je na aukciji za 718.750 dolara. Još od objavljivanja filma iz 1997. godine, fanovi su se pitali da li je daska dovoljno prostrana da na nju stane i njena velika ljubav Džek.

Rekvizit iz kultnog ostvarenja je „izazvao mnogo debata među fanovima“. Prodaja je obavljena tokom aukcije rekvizita i kostima u vlasništvu lanca restorana i odmarališta Planet Hollywood.

U blokbasteru, izmišljeni Džek, koga igra Leonardo Dikaprio, insistira da je daska – deo okvira vrata – bio dovoljno velik samo za njegovu izabranicu Rouz, koju igra Kejt Vinslet. Kasnije je umro u ledenom Atlantiku, a njegovo telo se izgubilo u dubinama okeana.

U epizodi ,,Razotkrivanja mitova“ iz 2012, režiser Titanika Džejms Kameron otkrio je da prima na desetine mejlova dnevno u kojima Rouz naziva „sebičnom“, a Džeka „idiotom“.

Ali on je stavio tačku na debatu, rekavši da je Džek morao da umre prema scenariju.

„Možda smo zeznuli i daska je trebalo da bude malo manja, ali tip je morao da umre“, rekao je.

Debata o dasci

Podloga, koja se često pogrešno smatra vratima, bila je rekonstrukcija komada krhotina spasenih posle tragedije broda 1912. godine, prema aukcionarima Heritage Auctions.

U vezi sa debatom o tome da li je na dasci moglo da stane njih dvoje, aukcionari navode: ,,Okvir je dug oko 2,4 metra i jedan metar širok.“

Ostali rekviziti predstavljeni na aukciji uključivali su bič iz Indijane Džonsa i Hram sudbine, koji je prodat za 525.000 dolara.

Odelo Spajdermena koje je nosio Tobi Megvajer prodato je za 125.000 dolara, dok je sekira koju je Džek Nikolson koristio u ,,The Shining“ da provali vrata kupatila uz najavu „Evo Džonija!“ zradila isti iznos.

Na aukciji, koja je završena u nedelju uveče, prikupljeno je 15,68 miliona dolara, što je čini jednom od najuspešnijih prodaja kolekcije rekvizita i kostima, saopštila je Heritage Auctions.

„Bilo je bezbroj nadmetanja…toliko da smo izgubili trag“, rekao je Džozef Madalena iz Heritage-a.

Izvor: BIZLife

Foto: Screenshot YT Titanic World

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Daska #Titanika #kojoj #bila #čuvena #Rouz #prodata #dolara #VIDEO

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja