NaslovnaVESTIPretežno toplo i vetrovito — RT Balkan

Pretežno toplo i vetrovito — RT Balkan

26. mar 2024 22:46

| Obnovljeno: 26. mar 2024 22:46

Jutarnja temperatura kretaće se od 6 do 12 stepeni Celzijusa, najviša dnevna biće od 19 do 23 stepeni, dok će u Negotinskoj Krajini biti hladnije sa oko 14 stepeni

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, sutra ujutro se očekuje prestanak kiše i smanjenje oblačnosti.

Tokom dana će doći do sunčanih intervala, biće pretežno toplo i vetrovito. Jedino se u Negotinskoj Krajini očekuje oblačno vreme.

Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, povremeno sa olujnim udarima koji će biti najjači na jugu Banata od 24 do 28 metara u sekundi (odnosno od 85 do 100 km na sat).

Jutarnja temperatura kretaće se od 6 do 12 stepeni Celzijusa, najviša dnevna biće od 19 do 23 stepeni, dok će u Negotinskoj Krajini biti hladnije sa oko 14 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Tokom noći će doći do prolaznog naoblačenja s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom sa zapada, uz skretanje vetra na umeren, ponegde i jak jugozapadni.

U Beogradu će, nakon oblačnog jutra, tokom dana biti malo i umereno oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i vetrovito.

Vetar će biti umeren i jak južni i jugoistočni, povremeno sa olujnim udarima oko 17 metara u sekundi (odnosno oko 60 km na sat). Jutarnja temperatura iznosiće oko 10, najviša dnevna oko 20 stepeni Celzijusa.

Tokom noći stiže prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima uz mogućnost grmljavine, a vetar će biti u skretanju na umeren jugozapadni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u četvrtak ujutru će još u Banatu, na istoku i jugoistoku zemlje biti oblačno sa kišom i pljuskovima. Tokom dana biće oblačno sa sunčanim intervalima, uveče i tokom noći u severnim i centralnim predelima ponegde sa kratkotrajnom kišom. 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Pretežno #toplo #vetrovito #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja