NaslovnaHRONIKAVanredno oglašavanje MUP-a povodom nestanka Danke (2)

Vanredno oglašavanje MUP-a povodom nestanka Danke (2)

Sistem Ministarstva unutrašnjih poslova pronađime.mup.gov.rs aktiviran je večeras zbog nestanka devojčice Danke Ilić (2) iz Bora.

Saopštenje Ministarstva informisanja i telekomunikacija prenosimo u celosti: 

Printscreen

 

– Obaveštavamo sve građane da je večeras prvi put u Republici Srbiji pokrenut Amber Alert tj. sistem “Pronađi me”. Obaveštavamo javnost da je ovaj sistem aktiviran zbog današnjeg nestanka dvogodišnje devojčice u Banjskom Polju, u Boru.  Danka Ilić, starosti 2 godine. Nestala oko 13.45 časova u naselju Banjsko Polje, Ulica vojvode Radomira Putnika br. 19, grad Bor. Smeđe kose, braon očiju, visine oko 85 cm. Na sebi je u trenutku nestanka imala: maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike. Ukoliko imate bilo kakve informacije odmah pozovite policiju na 192. Ovo nije nikakva pokazna vežba, u toku je obaveštavanje javnosti o nestalom maloletnom licu, putem SMS poruka, prekidima radio i televizijskih programa, objavama na autobuskim, železničkim stanicama, aerodromima i panelima na auto-putevima. Platforma za obaveštavanje javnosti o nestalom maloletnom licu “Pronađi me” uspostavljena je u cilju brze reakcije u slučaju nestanka maloletnih lica slanjem jedinstvenog alarma različitim učesnicima procesa, koji sadrži osnovne podatke o nestalom licu, kao što su policijska uprava gde je prijavljen predmet, ime i prezime nestale osobe, godine starosti, lični opis, opis odeće, mesto nestanka i druge važne informacije – navodi ministarstvo

U potragu za nestalom devojčicom uključeno je više od 300 ljudi, kao i policija, vatrogasci i GSS.

Printscreen/Facebook/Jovana Dragomirović

 

Teren od sedam kilometara pretražen je po nekoliko puta, ali dete još uvek nije pronađeno.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je da će večeras i tokom cele noći na terenu biti nadležne policijske i spasilačke službe u cilju pronalaženja devojčice.

Milikić je naveo da su dronovi ceo dan sa termovizijskom kamerom pretraživali teren, kao i da očekuje da pristignu i tri profesionalna psa Gorske službe spasavanja, kao i još tri drona sa termovizijskom kamerom.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Vanredno #oglašavanje #MUPa #povodom #nestanka #Danke

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja