NaslovnaRAZONODAPapa upozorava na klerikalno licemerstvo

Papa upozorava na klerikalno licemerstvo

Papa Franja pozvao je danas sveštenike da izbegavaju „klerikalno licemerje” i da se prema vernicima ophode sa milosrđem uoči Uskrsa, koji u nedelju proslavljaju rimokatolici.

Papa koji je izgedao dobro, predvodio je misu na Veliki četvrtak u bazilici Svetog Petra tokom koje se blagosilja ulje za crkvene službe.

Popodne će u ženskom zatvoru u Rimu na godišnji ritual Svete nedelje oprati noge zatvorenicima u znak poniznosti i služenja.

On je upozorio sveštenike da ne skliznu u svešteničko licemerje ili da propovedaju jednu stvar vernicima, a da rade drugačije u svom duhovnom životu.

Umesto toga, podstako ih je da uvek pokazuju milosrđe prema vernicima i da ih ne osuđuju, nego da plaču zbog sopstvenih greha.

Radeći to, znači gledati u sebe i pokajati se za nezahvalnost i nepostojanost i sa tugom priznati dvoličnost, nepoštenje i licemerje, rekao je papa Franja.

Pred papom Franjom je nekoliko dana ispunjenih obavezama.

On bi trebalo u petak uveče da ode u Koloseum na procesiju na Putu krsta u znak sećanja na raspeće i poslednje sate života Isusa Hrista

U subotu, on će predsedavati večernjim vaskršnjim bdenijem u bazilici Svetog Petra, nakon čega će nekoliko sati kasnije uslediti Vaskršnja misa na trgu i njegov veliki podnevni govor Urbi et Orbi (gradu i svetu) u kome će naglasiti globalne sukobe i katastrofe koje pogađaju čovečanstvo.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Papa #upozorava #klerikalno #licemerstvo

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja