NaslovnaVESTIPolicija obustavila pretragu terena kod Bora

Policija obustavila pretragu terena kod Bora

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, nakon što je policija obustavila pretragu terena, ušla je u treći dan. Devojčica je nestala u utorak, u naselju Banjsko Polje kod Bora.

Posle dva dana traganja za dvogodišnjom Dankom Ilić u naselju Banjsko Polje kod Bora, policija je saopštila da obustavlja potragu, jer sve ukazuje na to da se devojčica ne nalazi na tom području, površine deset kvadratnih kilometara.

Za devojčicom su tragali policajci, spasioci i građani. Policija nastavlja intenzivan operativan rad radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Devojčica Danka Ilić, koja je nestala u utorak u 13.45, ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Ukoliko imate bilo kakve informacije pozovite policiju na broj telefona 192.

Prvi put pokrenut sistem “Pronađi me!”

U Srbiji je prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME! koji je namenjen za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Cilj je da se omogući brza distribuciju informacija svim građanima preko entiteta nadležnih za informisanje javnosti, kada policija proceni da bi objavljivanje ove informacije u javnosti doprinelo pronalasku deteta.

Kako izgleda potraga za nestalom devojčicom: Policajci, spasioci, Žandarmerija i Gorska služba spasavanja na terenu

Zbog nestale devojčice iz Bora prvi put u Srbiji pokrenut sistem "Pronađi me" - kako je izgledalo njegovo aktiviranje?

Hitno obaveštavanje podrazumeva slanje poruke o nestanku maloletnog lica sa svim relevantnim informacijama i to prekidom TV i radio programa, slanjem SMS-a svim građanima preko njihovih mobilnih operatora, prikazima na ekranima na auto-putu, aerodromima, železničkim i autobuskim stanicama.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Policija #obustavila #pretragu #terena #kod #Bora

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja