NaslovnaRAZONODAEksponat iz filma „Titanik” prodat za više od 718.000 dolara

Eksponat iz filma „Titanik” prodat za više od 718.000 dolara

Sve u vezi legendarnog broda „Titanik” koji je doživeo brodolom na svom prvom prekookeanskom putovanju je zanimljivo bogatim kolekcionarima. Tako je nedavno deo drvenih vrata, korišćen kao scenski rekvizit na snimanju „Titanika” 1997. godine, promenio vlasnika na aukcijskoj prodaji koju je organizovao „Haritidž aukšen” za 718.750 dolara, prenose svetski mediji.

Reč je, kako su otkrili organizatori aukcije, o delu drvenog okvira vrata iznad ulaza prve klase u salon. Ovaj eksponat bio je poznat po tome što je Rouz u filmu koju glumi Kejt Vinslet, uspela da se spase plutajući na njemu nakon što je „Titanik” potonuo.

Ovaj predmet dugo je izazivao polemiku među ljubiteljima filma, kako je preneo britanski „Gardijan”, jer su mnogi bili skeptični objašnjenjem da je na njemu bilo mesta samo za Rouz, a ne i za Džeka, koga glumi Leonardo di Kaprio, koji se žrtvovao kako bi spasao svoju ljubav.

Deo vrata nije jedini predmet iz filma koji je prodat na ovoj aukciji. Haljina od šifona koju je Kejt Vinslet nosila u delu filma prodata je za 125.000 dolara, a u vitrinama kolekcionara našli su se i predmeti iz holivudskih filmova o čuvenom Indijani Džonsu.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Eksponat #filma #Titanik #prodat #više #dolara

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja