NaslovnaVESTIVučić otkrio plan Zapada: Tražiće ratnu odštetu od Srbije

Vučić otkrio plan Zapada: Tražiće ratnu odštetu od Srbije

Tanjug

Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, govoreći o rezoluciji o Srebrenici koja se sprema u UN, da ćemo u narednom periodu imati kolektivni Zapad protiv sebe, dodajući da postoje dva razloga za donošenje rezolucije.

– Jedan je da srpski narod bude kažnjen zbog svoje slobodarske politike i da bude dodatno pritisnuta zbog Kosova i Metohije i svoje geopolitičke orijentacije. Drugi je razlog da pokažu koje će muslimane da podrže pošto ne mogu da u potpunosti podrže muslimanski narod u Gazi – rekao je Vučić, dodajući da će biti tražena i ratna odšteta od Republike Srbije.

Govoreći o inicijativi za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope rekao je da reakcija Srbije treba da bude snažna, ozbiljna i odgovorna, a konačnu odluku doneće vlada.

– Donosićemo odluke, spreman sam da čujem mišljenje i vladajuće većine i svih parlamentarnih i vanparlamentarnih stranaka, smatram da reakcija Srbije treba da bude snažna, ozbiljna i odgovorna, a konačnu odluku doneće vlada – rekao je predsednik u obraćanju naciji.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Vučic #otkrio #plan #Zapada #Tražice #ratnu #odštetu #Srbije

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja