NaslovnaPLANETASećate se trenutka kada je princ Vilijam hitno otkazao obaveze? Tada su...

Sećate se trenutka kada je princ Vilijam hitno otkazao obaveze? Tada su on i Kejt saznali za strašnu dijagnozu raka

Dijagnoza raka princeze Kejt Midlton otkrivena je kraljevskoj porodici krajem februara, zbog čega je princ Vilijam morao da propusti godišnjicu smrti svog kuma, grčkog kralja Konstantina, otkriva izvor za “Us Weekly”. Upravo tada je svet bio zabrinut za princezu od Velsa, jer je Vilijam povukao neočekivan potez.

„Kejt Midlton je otišla na operaciju abdomena i onda su otkrili da ima rak. Dan kada je porodica saznala bio je dan kada je princ Vilijam otkazao odlazak na komemoraciju njegovog kuma, kralja Konstantina od Grčke“, rekao je izvor za pomenuti magazin.

Članovi kraljevske porodice trebalo je 27. februara da prisustvuju obeležavanju godišnjice smrti u kapeli Svetog Đorđa u Vindzoru za pokojnog Konstantina, koji je umro u januaru 2023. Međutim, Kensingtonska palata je u poslednjem trenutku objavila saopštenje u kome je navela da princ Vilijam neće moći da prisustvuje događaju „iz privatnih razloga“.

Kejt Midlton, princ Vilijam, princeza Šarlot i princ Luis Foto:Jordan Pettitt / PA Images / Profimedia

Glasine o zdravstvenom stanju princeze od Velsa punile su svetske medije i društvene mreže dok se Kejt oporavljala od planirane abdominalne operacije koja se dogodila mesec dana ranije. Tačku na sve spekulacije stavila je upravo princeza, objavivši u petak uveče video u kojem je otkrila da boluje od raka, iako nije rekla koja vrsta raka je u pitanju.

„U januaru sam bila podvrgnuta velikoj operaciji abdomena u Londonu i tada se mislilo da nije u pitanju rak. Operacija je bila uspešna, međutim, testovi nakon operacije su otkrili prisustvo raka. Zbog toga je moj medicinski tim savetovao da se podvrgnem kursu preventivne hemoterapije, a sada sam u ranoj fazi tog lečenja“, rekla je ona.

Princeza Kejt Midlton Foto:Tanjug/BBC Studios via AP

Teška terapija kojoj će Kejt biti podvrgnuta je preventivna hemoterapija. Postoje trenutni tretmani koji se zovu „hemoprevencija“ koji smanjuju rizik od dobijanja raka ili njegovog povratka kod zdravih ljudi.

Na primer, trenutno se koristi za osobe koje nisu razvile rak dojke, ali su pod povećanim rizikom da ga dobiju zbog porodične istorije.

Tokom 2021. i 2022. godine više od 320.000 ljudi je podvrgnuto preventivnom lečenju od raka na NHS, uključujući hemoterapiju i radioterapiju.

Princeza Kejt Midlton Foto:Tanjug/AP Photo/The Canadian Press, Sean Kilpatrick

Kejt je dodala: „Nadamo se da ćete razumeti da nam kao porodici sada treba vremena, prostora i privatnosti kako bih završila svoj tretman. Moj rad mi je uvek donosio dubok osećaj sreće i raduje me što ću se vratiti svojim dužnostima čim budem mogla. Ali za sada moram da se fokusiram na potpuni oporavak“.

Princeza je obolelima od raka poručila da ne gube nadu jer nisu sami.

Nakon princezinog video obraćanja, Kejt i Vilijam su se zajedno oglasili, rekavši da su dirnuti porukama koje su dobili.

Princ Vilijam i Kejt Midlton Foto: EPA-EFE/Nancy Lane / POOL

Kraljevskoj porodici je trebalo vremena da prihvate vesti o Kejtinoj bolesti, rekao je isti izvor.

Insajder je dodao: „Želeli su da sačekaju da kažu svetu vesti dok njihova deca ne odu iz škole za uskršnji raspust kako bi imali vremena da prihvate vesti pre nego što ceo svet sazna. Ne otkrivaju o kakvoj vrsti raka je reč“.

Uprkos tome što je stvari pokušavala da zadrži za sebe i što nije želela da se eksponira u javnosti, Kejt je nekoliko puta primećena u javnosti. Prvi put je viđena 4. marta u automobilu sa svojom majkom Kerol Midlton. Nekoliko dana kasnije, primećena je na zadnjem sedištu sa Vilijamom.

Nekoliko dana kasnije, tačnije 16. marta, Vilijam i Kejt su prvi put uslikani zajedno, i to u kupovini u Vindzor „Farm Shop“. Slika je odmah osvanula u medijima.

„Kejt je izgledala srećno i opušteno“, rekao je očevidac, koji je identifikovan kao Nelson Silva. On je za medije rekao da Kejt i Vilijam izgledaju kao „normalan“ par.

BONUS VIDEO Mediji i teorije zavere: Kako je slučaj princeze Kejt pokazao da „ne verujemo ni u šta“

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Sećate #trenutka #kada #princ #Vilijam #hitno #otkazao #obaveze #Tada #Kejt #saznali #strašnu #dijagnozu #raka

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja