NaslovnaVESTIPreko institucija SE podnosiće tužbene zahteve protiv Srbije — RT Balkan

Preko institucija SE podnosiće tužbene zahteve protiv Srbije — RT Balkan

31. mar 2024 12:30

| Obnovljeno: 31. mar 2024 12:40

To je deo masivnog plana za pritisak na Srbiju i srpski narod o kojem sam govorio pre dva dana, dodao je predsednik Srbije

Ne bavimo se time šta priča Aljbin Kurti, on ne može da podnosi tužbe međunarodnim sudovima jer nisu međunarodno priznata zemlja, ali on preti time zbog Saveta Evrope (SE), rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanja novinara o Kurtijevoj najavi tužbe protiv Srbije za navodni genocid.

“Zapadne zemlje su mu omogućile da uđe u SE, on će da koristi institucije SE da preko njih podnosi tužbene zahteve protiv Srbije. To je deo masivnog plana za pritisak na Srbiju i srpski narod o kojem sam govorio pre dva dana. Ali, izdržaćemo i pobedićemo”, naglasio je Vučić.

Nakon obilaska jedinica ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane na aerodormu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici, novinari su pitali Vučića  i o izjavi ministra u vladi BiH Elmedina Konakovića da bi pokazao “hrabrost i ljudskost kada bi podržao rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici”.

Nije mi problem da se poklonim žrtvama bošnjačkog naroda, to sam učinio, da iskažem saučešće svim porodicama, rekao je Vučić.

“Sve što je njima problem jer nikada to nisu uradili na stratištima srpskog naroda ni u Srpskoj ni u Srbiji jer valjda Srbi nigde nisu ubijeni. Volim i poštujem bošnjački narod. Ali slušam godinama laži da sam pucao snajperom po Sarajevu, da sam bio na ratištu. Džabe govorite koliki su lažovi. A kad pokažete ljudskost, onda ga dočekate tako što ga linčujete”, rekao je Vučić.

On je dodao da pitanje rezolucije i podrške istoj nije pitanje ljudskost već da se to traži zbog pravno-političkih konsekvenci.

Komentarišući navode opozicionara i uvrede na račun mandatara za sastav nove vlade, predsednik Srbije je rekao da je Vučević častan i ozbiljan čovek.

“Za razliku od onih koji su sa takvom lakoćom bacali pogrde na njega i ne trudeći se da pokažu pristojnost. Koga god da sam predložio oni bi reagovali na isti način”, zaključio je Vučić.  

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Preko #institucija #podnosiće #tužbene #zahteve #protiv #Srbije #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja