NaslovnaHRONIKAGodišnjica požara u Kontrastu u Novom Sadu

Godišnjica požara u Kontrastu u Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić danas je povodom 12 godina od tragičnog požara u nekadašnjoj diskoteci “Kontrast” u kojem je nastradalo šestoro mladih položio cveće na spomen-obeležje i tom prilikom rekao da grad mora da se bavi prevencijom da se ne bi ponovila slična tragedija.

Đurić je dodao da je 1. april dan tuge za Novi Sad.

TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC

 

– Ono što je jako važno da dolazimo, da se ovde zajedno sećamo i tugujemo sa porodicama. Krajem oktobra prošle godine smo započeli proceduru otkupa jedne privatne parcele pored dve gradske i na tom mestu bi trebalo da nikne Park mladosti. Da ovde bude kultura sećanja na ono što se dogodilo i da na taj način obeležimo i prisećamo se tragedije koja je 1. aprila u jutarnjim časovima zadesila naš grad – rekao je Đurić.

Prema rečima Branka Miladinovića, oca Tamare Miladinović, roditelji svaku godinu proživljavaju kao da je tragedija bila juče i istakao da je njihova želja da se na svim nivoima uspostavi odgovornost.

– Ovo je opomena koja treba da natera društvo na prevenciju i edukaciju budućih pokolenja. Lokalna samouprava je dala svoj doprinos i ja se nadam da ćemo do sledeće godine realizovati izgradnju ovog pametnog parka”, rekao je Miladinović.

TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC

 

U požaru u diskoteci “Kontrast” živote su izgubili Tamara Miladinović (25), Marina Aničić (25), Milena Dalmacija (26), Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) i Renato Vuković (21). Uzrok požara bila je preopterećenost električne mreže, a nakon toga su uhapšeni vlasnik lokala i zakupci.

YouTube/Printscreen

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Godišnjica #požara #Kontrastu #Novom #Sadu

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja