NaslovnaBIZNISImate strategiju za zaštitu životne sredine? Konkurs "ESG Lideri" je kao stvoren...

Imate strategiju za zaštitu životne sredine? Konkurs “ESG Lideri” je kao stvoren za vas

Imate strategiju za zaštitu životne sredine? Konkurs „ESG Lideri“ je kao stvoren za vas

Kompanije širom sveta prepoznaju važnost ESG standarda i implementiraju ih u svoje poslovanje kako bi unapredile svoj ugled i doprinele održivom razvoju. U skladu sa tim, i u Srbiji je pokrenut veliki konkurs kompanije PwC pod nazivom „ESG Lideri“, sa ciljem da se promoviše inovativnost i ekološka osvešćenost među mikro, malim i srednjim preduzećima, velikim kompanijama, organizacijama i pojedincima. 

Konkurs će biti otvoren od 25. marta do 22. aprila 2024. godine, a sve zainteresovane strane koje su registrovane u Republici Srbiji mogu da se prijave u jednoj od kategorija putem zvaničnog sajta konkursa.

U kategorijama „Strategija“, „Inovacije“ i „Obrazovni program“ mogu da učestvuju organizacije koje posluju na teritoriji Republike Srbije. U kategoriji „Inovacije“ mogu da učestvuju i startapi (start-up preduzeća). U kategoriji „Lider u održivom razvoju“ mogu da učestvuju samo fizička lica koja su direktno povezana sa ESG aktivnostima organizacija koje posluju na teritoriji Republike Srbije.

Danas predstavljamo kategoriju Strategija: E-zaštita životne sredine

„Strategija: E – Zaštita životne sredine“

Ova kategorija podeljena je na nekoliko podkategorija – klimatske promene, tranzicija ka cirkularnoj ekonomiji, smanjenje industrijskog zagađenja, očuvanje biodiverziteta, očuvanje vodnih resursa.

Klimatske promene

U ovoj potkategoriji razmatraće se strategije, projekti i postignuća usmerena ka sprečavanju i ublažavanju značajnih negativnih uticaja u vezi sa klimatskim promenama i globalnim zagrevanjem, uključujući i planove prilagođavanja klimatskim promenama.

U okviru konkursa, mogu se predstaviti strategije implementirane u organizacijama tokom poslednje dve godine, kao i  strategije pripremljene za implementaciju tokom 2024. ili 2025. godine.

Pitanja za prijavni formular možete videti ovde.

pWC

Tranzicija ka cirkularnoj ekonomiji

U ovoj potkategoriji razmatraće se strategije, projekti i postignuća usmerena ka sprečavanju značajnih negativnih uticaja proizašlih iz korišćenja primarnih sirovina, uključujući i planove organizacije da promeni svoj poslovni model u skladu sa principima cirkularne ekonomije.

U okviru konkursa, mogu se predstaviti strategije implementirane u organizacijama tokom poslednje dve godine, kao i strategije pripremljene za implementaciju tokom 2024. ili 2025. godine.
Pitanja za prijavni formular možete videti ovde.

Smanjenje industrijskog zagađenja

U ovoj potkategoriji, žiri će ocenjivati strategije, projekte i dostignuća, u cilju sprečavanja značajnih negativnih uticaja u pogledu zagađenja vazduha, voda i zemljišta, uključujući i planove organizacije da promeni svoj poslovni model u skladu sa potrebom da se industrijsko zagađenje značajno smanji ili svede na nulu.

Na Konkursu mogu da budu predstavljene strategije, koje su implementirane u organizacijama u poslednje dve godine ili koje su pripremljene za primenu u 2024. ili 2025. godini.

Pitanja za prijavni formular možete videti ovde.

Počinje konkurs „ESG Lideri“ – prilika za promovisanje modernog i inovativnog liderstva

Očuvanje biodiverziteta

U ovoj potkategoriji žiri će ocenjivati strategije, projekte i postignuća usmerena na sprečavanje značajnih negativnih uticaja na biološku raznolikost i ekosisteme, uključujući i planove organizacije da promeni svoj poslovni model u skladu sa ESG standardima.

Na konkursu mogu da budu predstavljene strategije, koje su implementirane u organizacijama u poslednje dve godine ili koje su pripremljene za primenu u 2024. ili 2025. godini.

Pitanja za prijavni formular možete videti ovde.

Očuvanje vodnih resursa

U ovoj potkategoriji razmatraće se strategije, projekti i postignuća usmereni na sprečavanje značajnih negativnih uticaja na vodne resurse, rezultati tih akcija, kao i smanjenje potrošnje vode.

Na konkursu mogu da budu predstavljene strategije koje su implementirane u organizacijama u poslednje dve godine, ili pripremljene za primenu u 2024. ili 2025. godini.

Pitanja za prijavni formular možete videti ovde

Izvor: BIZLife

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Imate #strategiju #zaštitu #životne #sredine #Konkurs #ESG #Lideri #kao #stvoren #vas

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja