NaslovnaRAZONODAZebre i irvasi kao umetnost na papiru

Zebre i irvasi kao umetnost na papiru

„Radeći papirne mobile, uočila sam nepredvidivost konačnog ishoda koja dominira i dala joj na značaju. Posmatrala sam umesto da uporno intervenišem. Posmatranje kao osnova umetnosti doprinosi shvatanju i ustvari početak je razumevanja i interpretacije ili delovanja bilo koje vrste. Ako je naše delovanje na Zemlji uzaludno, u nama ostaje ili postoji taj proces posmatranja u delovanju koje oplemenjuje saznanjem”,  objašnjava akademska i nagrađivana slikarka  Aleksandra Rakonjac svoju izložbu papirnih radova „Identitet” koja se u galeriji ULUS-a održava so 20. aprila.

Zebre, irvasi i amarlisi kod nje imaju svoje mesto u umetnosti, kao i krug: „Motiv kruga ili lopte asocira na celinu, na nešto zaokruženo, čemu ne treba dodavati ništa. Kao oblici Sunca, Meseca, Zemlje i ostalih planeta”, ističe između ostalog.

Rakonjčeva je još tokom studija na FLU u Beogradu nagrađivana za crtež, mozaik i slikarstvo. Bavi se i grafikom i umetnošću ručno rađenog papira. Do sada je izlagala na mnogim izložbama u zemlji i inostranstvu.


U ULUS-u

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Zebre #irvasi #kao #umetnost #papiru

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja