NaslovnaVESTITuga veća od planine - Vesti online

Tuga veća od planine – Vesti online

Tanjug

Oproštaj od male Danke: Boranke pale sveće i polž`u cveće

Novi monstruozni detalji o ubistvu dvogodišnje Danke Ilić iz Bora šokirali su srpsku i javnost širom regiona, pošto je načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić izneo strašno otkriće iz istrage, rekavši da nakon što su automobilom udarili dete osumnjičeni S. J. i D. D. su mislili da je mrtva i ubacili su je u gepek, ali je devojčica bila živa i u jednom momentu se probudila.

Čudna vožnja

– Prema njihovim navodima stali su da uriniraju blizu kuće. Kasnije, kad su nastavili, udarili su Danku i onda je stavili u gepek. Na GPS-u je zabeleženo čudno kretanje njihovog vozila. Priče im se ne poklapaju o davljenju deteta, jer se Danka probudila u toku vožnje i suvozač je udavio, a oni ne mogu da se dogovore ko je izvršio davljenje. Kasnije su je bacili na deponiju – rekao je načelnik UKP za TV Informer.

U Boru ispred Doma kulture, cveće, sveće, igračke, baloni u obliku srca… Građani su se i drugog dana od kada je policija saopštila da je Danka ubijena, opraštali od nje. Ostavljen je i napis “počivaj u miru”. Bilo je puno suza za nesrećnom devojčicom, a čuli su se i jecaji.

Okupljanje je krenulo spontano, a neprestano su u centar Bora dolazili i stari i mladi, đaci, roditelji sa decom, bake i deke sa unucima. Opraštala se od malene Danke i cela Srbija.

Srpska policija sprovela je jednu od najopsežnijih potraga za ovom devojčicom, a bile su uključene sve policije u regionu i policija Austrije.

Međusobne optužbe

Prvi put u Srbiji je pokrenut sistem Pronađi me, a zbog odavanja tajni iz istrage uhapšen je jedan policajac iz Bora.

Ubice su priznale zločin, a prema detaljima koji su isplivali u javnost inspektori su od samog početka potrage znali za postojanje belog automobila fijat panda koji je u trenucima nestanka bio u Banjskom polju. Majka Danke Ilić je videla taj automobil posle nestanka, a Dankin otac Miloš Ilić ga je čak i zaustavio.

Bratislav Gašić je rekao da je tog dana na teritoriju Banjskog polja ušlo 17 vozila, a samo su dva izašla van do dolaska policije.

– To je bitno zato što je, bilo simptomatično da 150 metara od mesta gde su se njih dvojica zaustavili u dvorištu porodice Ilić, tih 150 metara prelazili su pet i po minuta – kazao je Gašić i dodao da su na deponiji bili minut i 41 sekundu – kazao je Gašić i naveo jezivo saznanje policije da se jedan od njih dva dana nakon ubistva vratio na mesto gde su bacili telo i prebacio ga na drugo mesto.

– Ne možemo da im verujemo jer jedan na drugog prebacuju krivicu – rekao je ministar policije.

Razmatrane sve opcije

Bratislav Gašić je napomenuo da policija nije mogla da isključi otmicu, trgovinu ljudima i da je dete neko ko je prolazio, kao što se na kraju ustanovilo, udario kolima ili je stavio u kola.

– Nadali smo se da je to možda i da je dete živo – rekao je Gašić.

Neviđena svirepost

Ninoslav Cmolić kaže da se prikupljaju dokazi i da se priče ubica poklapaju u detaljima udaraca, ali ne o samom ubistvu deteta.

– Danka je bila u nesvesti kada su je udarili autom, a oni su mislili da je mrtva, pa ih je iznenadilo što se probudila, a jedan od njih je i udavio i na kraju su se ratosiljali tela na deponiji – ispričao je Cmolić.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Tuga #veća #planine #Vesti #online

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja