NaslovnaVESTIOdređen pritvor ocu osumnjičenom za ubistvo Danke Ilić — RT Balkan

Određen pritvor ocu osumnjičenom za ubistvo Danke Ilić — RT Balkan

7. apr 2024 18:30

| Obnovljeno: 7. apr 2024 18:30

R. D. će odgovarati za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela

Ocu osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić R. D. određen je pritvor u trajanju do 30 dana, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

R. D. je u popodnevnim časovima u Više javno tužilaštvo u Zaječaru doveden s krivičnom prijavom Policijske uprave u Boru, za krivično delo – pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela iz čl. 333. st. 3. u vezi st. 1. KZ. Osumnjičeni se branio ćutanjem.

Sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru predloženo je određivanje pritvora u trajanju do 30 dana, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti ili izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela – teško ubistvo iz čl. 114. st. 1. tač. 9. KZ koji se vodi pred ovim tužilaštvom, te da će ometati postupak uticanjem na svedoke koji će biti ispitani u postupku.

Rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru osumnjičenima je određen pritvor u trajanju do 30 dana.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru saopštilo je takođe da je donelo naredbu za obdukciju D. D., koji je danas, u ranim jutarnjim časovima, preminuo u Policijskoj upravi u Boru.

Obdukcija je poverena Institutu za sudsku medicinu u Beogradu. Takođe je dat nalog da se prikupe sva potrebna obaveštenja u vezi sa smrću D. D., saopštilo je Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Određen #pritvor #ocu #osumnjičenom #ubistvo #Danke #Ilić #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja