NaslovnaRAZONODAKatolici ljuti zbog reklame sa pričešćem

Katolici ljuti zbog reklame sa pričešćem

Jedna reklama izazvala je pravu buru u Italiji. U pitanju je kampanja za čips, a strasti se ne stišavaju kako prenose tamošnji mediji.

Aiarta (italijanska asocijacija katoličkih slušalaca radija i televizije) pobunila se protiv reklame, tvrdeći da ona “vređa religijske osećaje miliona katolika”. Dodali su da je reč o blasfemiji i zahtevali su uklanjanje i suspenziju reklame.

Reklama za čips snimljena je u samostanu časnih sestara. Dok svira sakralna muzika u pozadini, jedna sestra priprema pehar za pričest. Međutim, u starom drvenom ormaru u sakristiji nalazi se paket čipsa. Sledeća scena pokazuje kako sveštenik sestri umesto hostije daje čips.

Predsednik Aiarte, Giovanni Baggio, izjavio je da je povezivanje čipsa sa osveštanom hostijom uvredljivo. Reklamu su prijavili nadležnim institucijama i istakli da se “politička korektnost i kultura otkazivanja odnosi na sve osim na hrišćansku religiju”.

A danas je na YouTubeu svetlost dana ugledala nova verzija reklame u kojoj se ne vidi scena u kojoj sveštenik časnoj sestri daje čips, ali je kontekst ostao isti, prenosi Index.hr.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Katolici #ljuti #zbog #reklame #pričešćem

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja