NaslovnaREGIONUkoliko Šmit interveniše u vezi sa imovinom, Republika Srpska će braniti svoj...

Ukoliko Šmit interveniše u vezi sa imovinom, Republika Srpska će braniti svoj status

PARIZ, BANJALUKA  – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Parizu sa francuskim senatorima, nakon čega će razgovarati i sa savetnikom francuskog predsednika Emanuelom Bonom.

Dodik je francuske senatore informisao da Nemac Kristijan Šmit, koji nema legitimitet i legalitet, pokušava da modelira ustavni poredak u BiH i da Republika Srpska, ukoliko Šmit interveniše u vezi sa imovinom, neće imati drugi izbor osim da brani svoj status tako što će proglasiti nezavisnost.

“Mi ćemo to učiniti. Ono što je važno, mi smo danas razgovarali sa ljudima koji žele to da čuju, što baš i nije uobičajeno. Zahvalan sam ovoj grupi senatora, koji su iz različitih političkih partija, jer su želeli da čuju o situaciji i imali su određeno mišljenje o tome. Oni će uskoro doći u BiH i tamo će razgovarati sa drugim faktorima. Mi smo izneli svoje vizure i rekli da BiH treba da se vrati na Ustav, da se prestane sa intervencionizmom i da se stranci povuku”, rekao je Dodik za RTRS nakon sastanka sa senatorima.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Ukoliko #Šmit #interveniše #vezi #imovinom #Republika #Srpska #će #braniti #svoj #status

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja