NaslovnaVESTIPoljska podigla avijaciju zbog aktivnosti ruskih aviona

Poljska podigla avijaciju zbog aktivnosti ruskih aviona

commons.wikimedia

Poljski F-16C

Operativna komanda vazduhoplovnih snaga Poljske saopštila je da je poljska avijacija podignuta u vazduh zbog “intenzivnih” aktivnosti Rusije. Nešto kasnije komanda je prenela da su poljske letelice vraćene na aerodrome.

“Poljski i saveznički avioni lete poljskim vazdušnim prostorom, što može biti povezano sa povećanim nivoom buke, posebno u jugoistočnom delu zemlje”, navodi se u saopštenju komande na društvenim mrežama.

Kako je precizirano, tokom noći je registrovana „intenzivna aktivnost dalekometne avijacije Ruske Federacije, povezana sa raketnim napadima na ukrajinske objekte“.

S tim u vezi, komanda je dodala da su pokrenute sve procedure u cilju osiguravanja bezbednosti poljskog vazdušnog prostora, kao i da se situacija prati.

Kasnije je saopšteno da su „završene akcije vojne avijacije u poljskom vazdušnom prostoru usled smanjenja nivoa pretnje od raketnih napada ruske avijacije“.

Inače, nije prvi put da je Poljska podiže avijaciju u vazduh zbog navodnih „ruskih aktivnosti“.
Ruska strana je više puta saopštavala da se svi letovi ruskih aviona izvode strogo u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Poljska #podigla #avijaciju #zbog #aktivnosti #ruskih #aviona

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja