NaslovnaRAZONODAProvereni saveti da ovog leta imate tip- top sređene noge

Provereni saveti da ovog leta imate tip- top sređene noge

Da biste uživali u proleću i predstojećem letu to podrazumeva i laganije oblačenje, leženiji stil i materijale koji prijaju kož. Ono što je tokom nastupajuće sezone u prvom planu su noge, a eksperti savetuju kako da ih spremite u svakom smislu.

Zapamtite: i nogama je potrebna hidratantna krema

Iako je zanemarivanje nogu tokom jedne polovine godine potpuno oprostivo to znači da je potrebno malo više nege i održavanja tokom leta.

„Koža na nogama je deblja od kože lica. Posle zime, hladnoće, suvog vazduha ona je isušena i potrebna joj je dodatna nega i pre svega hidratacija”, kaže dermatolog dr Anjali Mahto.

Da bi vaše noge izgledale najbolje, uradite piling kako biste uklonili izumrle ćelije kože. Izaberite prirodni piling, kao što je morska so. Zatim se posle dobro hidrirajte, najbolji izbor su razna ulja. Dr Mahto preporučuje za magazin Helt da redovno vlažite kožu kako biste izbegli suvoću na kolenima i gležnjevima.

Pocrneti ili ne pocrneti?

Noge izgledaju najbolje kada su preplanule. Kada se sunčate uvek prvo nanesite proizvod za sunčanje na noge. Uverite se da je koža hladna i suva i stanite ispred ogledala.

Počnite tako što ćete naneti proizvod nadole, prema stopalima.

Depilacije

Koja metoda uklanjanja dlačica na nogama vam najbolje odgovara? Dobre vesti za one sa niskim pragom bola: postoji sveti gral depilacije. Praktično bezbolan, poseban vosak koji je napravljen od aromaterapijskih ulja, smole i pčelinjeg voska – prirodnih sastojaka.

Uklanjanje vena

Sićušni krvni sudovi neposredno ispod površine kože češća su pojava kod žena.

Za vene oko gležnjeva moguće je uraditi mikroskleroterapiju koja koristi finu iglu za ubrizgavanje sklerozantnog leka da izazove da se vene skupe i na kraju nestanu. Potreban je samo jedan dan odmora od vežbanja, a sama procedura traje oko deset minuta.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Provereni #saveti #ovog #leta #imate #tip #top #sređene #noge

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja