NaslovnaRAZONODAPovrede i godine promenile Rafaela Nadala

Povrede i godine promenile Rafaela Nadala

Legendarni Rafa, jedan od najvećih tenisera svih vremena, doživeo je mnoge promene i probleme tokom svoje karijere. Iako su njegova strast prema igri i volja za pobedom ostali su konstantni, suočio se sa izazovima starenja i povredama.

To je posebno vidljivo sada, posle dužeg perioda njegove borbe sa povredama, pa na poslednjoj konferenciji za štampu, Rafael Nadal, 37, nije bio ni blizu nekadašnjeg mladića, za kojim su uzdisale ljubiteljke belog sporta u Španiji i šire.

Nadal je otvoreno govorio o tome kako su povrede uticale na njegov život van terena, priznajući da su ga one činile tužnim većinu dana. Njegova borba sa Miler-Vajs sindromom, hroničnom povredom stopala, naročito je bila teška, i zahtevala je injekcije za ublažavanje bola tokom finala Rolan garosa. Ipak, uprkos ovim izazovima, u 2022. godini je uspeo da osvoji dva Gren slema.

Nadal se juna 2023. podvrgao operaciji tetive leđnog psoas mišića, koja je uključivala čišćenje fibrotičnih i degenerativnih naslaga na tetivi, kao i njeno adekvatno ojačavanje. Operacija je, takođe, obuhvatila saniranje ranije povrede njegovog levog kuka. Lekarski tim je izrazio optimizam u pogledu Nadalovog oporavka, naglašavajući da postoji velika šansa za uspeh ako bude poštovao vreme potrebno za oporavak.

Sada, nakon operacije i perioda rehabilitacije, Nadal se priprema za veliki povratak na teren. Trenutno učestvuje na Barselona Open turniru 2024, što pokazuje njegovu spremnost da se vrati u formu i ponovo takmiči na najvišem nivou. 

Ovo je posebno važno, jer se približava Francusko otvoreno prvenstvo, turnir na kojem je Nadal ostvario nezaboravne pobede.

Njegov povratak je dočekan sa velikim oduševljenjem od strane fanova, koji se nadaju da će videti Nadala kako se vraća u formu koja ga je učinila jednim od najvećih u istoriji tenisa.

E dolazi jedan drug, bio je mnogo dobar frajer, malo se drogirao ali uopste nije propao od droge…

Drug: pic.twitter.com/sDXtWJ7hlg


— Izuzetno neizuzetan (@neizuzetan) April 15, 2024

Kako su godine i povrede ostavile svoj trag, bilo je vidljivo i na selfiju koji je španski teniser postavio na društvenu mrežu Iks, koja je bila povod za podrugljive komentare u vezi sa njegovim izgledom.

Teniser poreklom sa Majorke, nije ispao baš najreprezentativnije, što je nagnalo pojedine tviteraše da komentarišu kako izgleda kao „drug koji je propao zbog droge”.

Činjenica je da je se sa godinama Nadalu proredila kosa i da su godine na licu ostavile bore, što je posebno bilo vidljivo na juče održanoj konferenciji za medije.

Jasno je, međutim, da se teniser koji je osvojio čak 22 Gren slem titule, vraća u formu koja ga je učinila jednim od najvećih u istoriji tenisa.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Povrede #godine #promenile #Rafaela #Nadala

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja