NaslovnaVESTIVučić: Po pitanju KiM i Srebrenice Srbija i SAD imaju različite stavove

Vučić: Po pitanju KiM i Srebrenice Srbija i SAD imaju različite stavove

Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je bilateralna saradnja Srbije i SAD, i politička i ekonomska, sve bolja, ali da su po pitanjima Kosova i Metohije, kao i po pitanju Srebrenice stavovi dve zemlje različiti.

– Kada je u pitanju Kosovo i Metohija, u malo čemu smo saglasni. Saglasni smo u tome što je veoma važno da moraju biti očuvani mir i stabilnost. I sa srpske strane, ja sam obećao da će se Srbija ponašati odgovorno i ozbiljno – rekao je Vučić na konferenciji za medije nakon sastanka sa pomoćnikom sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejmsom O’Brajanom.

Predsednijk je dodao i da postoji dobra saradnja i sa komandantom KFOR-a Oskanom Ulutašem i kao i sa celim KFOR-om.

– U svemu drugom imamo različite stavove, kada je reč o Kosovu i o Srebrenici. Zahvalan sam gospodinu O’Brajanu što je rekao da je strahovito važno i da je izuzetno snažna obaveza koju Priština mora da ispuni – stvaranje Zajednice srpskih opština (ZSO). Ta obaveza je velika i snažna već 11 godina. Već 11 godina je mrtvo slovo na papiru. Više od 4.000 dana nas lažu svi zajedno – rekao je Vučić.

On je dodao da kada je ekonomija u pitanju zajedno sa SAD Srbija realizuje brojne projekte.

– Mi imamo velike ekonomske projekte. Američke kompanije nam grade autoputeve. Američke kompanije će graditi neke od najvećih hidroenergetskih objekata u našoj zemlji. Američke kompanije investiraju sve više u našu zemlju – rekao je Vučić i dodao da su to stvari koje pomeraju zemlju u napredak i koje mnogo znače.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Vučić #pitanju #KiM #Srebrenice #Srbija #SAD #imaju #različite #stavove

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja