NaslovnaRAZONODAZabranjene ljubavne poruke među nastavnicama i učenicima, otkrivene afere

Zabranjene ljubavne poruke među nastavnicama i učenicima, otkrivene afere

Bizarni naslovi o seksualnim deliktima i nastavnicama predatorkama – tako izgledaju vesti u poslednje vreme u stranim medijima, a Dejli Mejl otkrio je da je 25 učiteljica uhapšeno u 16 država samo u poslednjih 12 meseci – i strahuje se da je to samo vrh ledenog brega. Mnogi ovi slučajevi se ni ne prijavljuju, sve teže dokazuju i procesuiraju bilo gde u svetu.

Hailey Clifton-Carmack, 26, was taken into custody on January 5 in Garden Ridge, Texas.https://t.co/RUdyON9UOi


— KRCG 13 (@KRCG13) January 8, 2024

Učiteljice koje je naveo britanski medij su učenicima slale gole slike i video zapise, seksualno su ih zlostavljanje, a jedna od njih se zaključala sa dečakom dok su učenici bili „na straži”. Među uhapšenima su Heder Her, Hejli Klifton i Ema Dilejni Henkok i one su samo neke od predstavnika nastavnog kadra koje su nedavno optužene za seksualno zlostavljanje učenika. Na spisku su i Alisa Mekomon, nastavnica biologije i trener tenisa i košarke iz San Antonija, Stefani Vuds, Eli Keradmand, Eli Elizabet Bardfield.

Prošlog meseca, udata učiteljica iz Nju Džersija Džesika Savicki uhapšena je nakon što ju je policija pronašla polugolu na zadnjem sedištu tinejdžerskog automobila u centru za divlje životinje. Majka dvoje dece je priznala da su ona i student najmanje pet puta imali „nezaštićeni” odnos. U Nebraski, 45-godišnja Erin Vord je uhapšena nakon što je takođe uhvaćena gola na zadnjem sedištu vozila sa tinejdžerom. Erin je udata za službenika Ministarstva odbrane i uhapšena je na licu mesta.

Mnogi od profesora optuženih prošle godine bili su u braku, a jedan je čak proglašen i za nastavnika godine. Nastavnice mame učenike seksualnim porukama, golim fotografijama i video snimcima, pre i tokom fizičkog odnosa, kaže policija, a vodeći školski psiholog dr Majkl Oberšnajder rekao je da je uticaj društvenih medija doprineo dinamici maltretiranja i porastu broja takvih slučajeva.

“Društvene mreže mogu da zamagljuju granice između studenata i profesora, što zauzvrat može otvoriti vrata neprikladnijim ishodima”, rekao je.

On je objasnio da studenti imaju veći pristup profesorima kroz različite onlajn formate, što može dovesti do neprikladne komunikacije, pa čak i seksualnih odnosa.

NEWS RELEASE

The Bryant Police Department charged Bryant High School teacher Heather Hare with Sexual Assault 1st Deg after recent allegations of sexual misconduct with a student. Hare turned herself in this morning at the SCSO. pic.twitter.com/OiQ0jnWadf


— BryantPD (@BryantPolice) April 14, 2023

“Kao što smo videli u vestima, neki profesori biraju da objavljuju seksualno fokusiran sadržaj na platformama koje studenti mogu da vide i da budu deo”, rekao je Oberšnajder, dodajući da čak i Instagram omogućava studentima da vide i potencijalno komuniciraju sa profesorima na intimniji način.

Prema njegovoj proceni, 80 odsto profesora koji zlostavljaju studente i dalje su pretežno muškarci. Dok su muški predatori agresivniji, sa motivacijom fokusiranom na seks, kod žena se često dešava oko emocionalnog sukoba, neispunjenih intimnih potreba, ličnih problema, usamljenosti i osećaja izolovanosti.

„Dejli mejl” piše i da je brojka o nastavnicama predatorkama potcenjena, jer mnoge države ne objašnjavaju zašto je akreditiv nastavnika suspendovan ili opozvan. Izvršni direktor Udruženja Džimi Adams je rekao da je od 6.000 incidenata koji se pojavljuju godišnje samo mali procenat vezan za seksualno zlostavljanje. 

Oklahoma Substitute Teacher Emma Delaney Hancock Arrested and Charged After Cheating On Her Police Chief Husband By Sending Nude Photos To A 15-Year-Old Studenthttps://t.co/OkBTujWEVu pic.twitter.com/NpW487TB97


— WHEREISTHEBUZZ (@whereisthebuzz) April 16, 2023

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Zabranjene #ljubavne #poruke #među #nastavnicama #učenicima #otkrivene #afere

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja