NaslovnaRAZONODADevojčica se sama spasla iz čeljusti krokodila

Devojčica se sama spasla iz čeljusti krokodila

Džulijanu Osu napao je aligator u vodi dubokoj oko 60 centimetara, ali je pametnim trikom uspela da se oslobodi. Desetogodišnja devojčica je plivala u plitkoj vodi 20. aprila 2017. godine u Mos parku u Orlandu, na Floridi, kada se iznenada pojavio aligator, ujeo je i držao čeljusti stegnute oko njene noge.

Aligatori često napadaju svoj plen tako što ga zgrabe i uvuku u vodu.

Jednom kada vas aligator ima u čeljustima, verovatno ne postoji mnogo mogućnosti koje možete da uradite osim nade da će vas pustiti, kažu stručnjaci.

Ali, Džulijana je nekako uspela da pobegne aligatoru koristeći genijalnu tehniku.

Desetogodišnjakinja je, srećom, pre toga bila u poseti tematskom parku Gatorlend sa krokodilima, gde je naučila šta da radi ako bude napadnuta.


„Pokušala sam prvo da ga udarim u čelo da me pusti. To nije uspelo, pa sam se setila šta su me naučili u Gatorlendu”, rekla je Džulijana za NBC Tudej, i objasnila tehniku:

„Gurnula sam mu dva prsta u nos da ne bi mogao da diše, on je otvorio čeljust da bi disao na usta, pa mi je ispustio nogu”.

Devojčica koja udara snažnog aligatora sigurno ne bi ništa uradila, ali kao i svaka životinja sa plućima, i aligatori moraju da dišu da bi živeli.

„U početku sam bila uplašena, ali sam znala šta da radim”, dodala je Džulijana.

Rendžeri parka su zarobili i ubili aligatora koji ju je napao, a plaža je bila zatvorena dok su ekipe procenjivale situaciju.

Ubrzo nakon što se oslobodila, Džulijanin ujak, Stiven Rodrigez, dojurio je i izvukao je iz vode.

On je za NBC rekao:

„Kada sam je doneo do obale i video koliko krvi izlazi iz njene noge, ponovo sam je podigao i odneo do stola za piknik”.

Kevin Brito, bolničar koji je lečio Džulijanu, nazvao ju je „veoma hrabrom devojčicom”.

Džulijana se dva dana kasnije vratila kući sa nogom u zavojima, ali živa.

Sam Gatorlend joj je, takođe, poželeo „brz oporavak”, napisavši tada na Fejsbuku:

„Mi ovde u Gatorlandu bismo želeli da pošaljemo naše misli i molitve Džulijani i njenoj porodici. Srećni smo što smo čuli da je kod kuće. Želimo joj brz oporavak”.


Pročitajte još: Nasilno i haotično bićemo pretvoreni u prah

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Devojčica #sama #spasla #čeljusti #krokodila

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja