NaslovnaNAJNOVIJEEvo sa kim želi da usaglasi nacrt

Evo sa kim želi da usaglasi nacrt


BIVŠI slovenački predsednik Borut Pahor, koji bi mogao da nasledi Miroslava Lajčaka na mestu specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine, priprema okosnicu nacrta za nastavak razgovora dve strane.

Borut Pahor, Foto AP

Kako je navedeno na Pahorovom profilu na društvenoj mreži “X”, taj nacrt želi prvo da usaglasi sa Đuzepom Boreljom i državama članicama EU, posebno sa zemljama Kvinte.

Upravo zbog toga, Pahor neće odgovarati na novinarska pitanja i zahteve za intervjue koje dobija u iščekivanju uloge kandidata za specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja.


Regarding the inquiries former President Pahor is receiving in anticipation of his role as a candidate for EUSR for the Belgrade-Pristina Dialogue and other WB regional issues, he is currently not responding to any questions or interview requests until further notice. 1/2 — Borut Pahor (@BorutPahor) April 27, 2024

– Bivši predsednik Pahor priprema nacrt i okosnicu za nastavak dijaloga, ali želi da ga prvo usaglasi sa visokim predstavnikom za spoljnu i bezbednosnu politiku Đuzepom Boreljom i državama članicama EU, posebno sa zemljama Kvinte – navodi se na profilu bivšeg predsednika Slovenije.

BONUS VIDEO: DEMO BERIŠA OTKRIVA – Zašto je Vjosa Osmani dovela “silovane” Albanke u SB UN

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Evo #kim #želi #usaglasi #nacrt

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja