NaslovnaRAZONODAVozač čije telo samostalno proizvodi alkohol oslobođen optužbe

Vozač čije telo samostalno proizvodi alkohol oslobođen optužbe

Vozač za koga su policajci tokom kontrole saobraćaja utvrdili da je seo za volan u pijanom stanju oslobođen je pre nekoliko dana optužbe pred belgijskim sudom u Brižu. Naime, stručnjaci su potvrdili njegovu izjavu da boluje od retkog poremećaja nazvanog ABS sindrom. Ovo stanje podrazumeva da telo obolelog samostalno proizvodi alkohol, a potvrdila su ga tri lekara u odvojenim lekarskim pregledima.

Sudija koji je vodio ovaj proces napomenuo je prilikom izricanja svoje odluke da tuženi nije osećao simptome trovanja alkoholom, što je i napisano u presudi. Profesorka Liza Florin, klinički biolog iz jedne belgijske bolnice, kako prenose svetski mediji, objasnila je da organizmi osoba koje pate od pomenutog sindroma proizvode istu vrstu alkohola koji se nalazi u alkoholnim pićima, ali da znatno manje osećaju posledice, odnosno nisu pijani.

Interesantno je, kako je napomenula Anse Geskijer, advokat optuženog čije se ime u skladu sa zakonom o zaštiti podataka nije spominjalo, da njen klijent igrom slučaja radi u fabrici piva.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Vozač #čije #telo #samostalno #proizvodi #alkohol #oslobođen #optužbe

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja