NaslovnaPLANETAZabrinuti smo zbog hibridnih napada iz Rusije

Zabrinuti smo zbog hibridnih napada iz Rusije

Članice NATO saveza duboko su zabrinute zbog nedavnih zlonamernih aktivnosti na njihovoj teritoriji, uključujući one koje su rezultirale istragom i optuživanjem više pojedinaca u vezi sa neprijateljskim aktivnostima koje utiču na Češku, Estoniju, Nemačku, Letoniju, Litvaniju, Poljsku i Veliku Britaniju, saopšteno je iz sedišta NATO.

Kako se navodi, ti incidenti su deo sve intenzivnije kampanje koju Rusija nastavlja da sprovodi širom evroatlantskog područja, uključujući i na teritorijama članica NATO preko posrednika.

Ističe se da to uključuje sabotažu, akte nasilja, sajber i elektronsko ometanje i kampanje dezinformisanja, pa NATO saveznici izražavaju duboku zabrinutost zbog hibridnih akcija Rusije, koje predstavljaju pretnju njihovoj bezbednosti.

Delovaćemo pojedinačno i kolektivno na rešavanju ovih problema i nastavićemo da blisko koordiniramo.

Nastavićemo da jačamo našu otpornost i da primenjujemo i unapređujemo alate koji su nam na raspolaganju za suprotstavljanje ruskim hibridnim akcijama, a obezbedićemo da Alijansa bude spremna da se odbrani od toga, stoji u saopštenju.

Članice NATO pozvale su Rusiju da poštuje svoje međunarodne obaveze i poručile da ruske akcije neće odvratiti saveznike da nastave da podržavaju Ukrajinu.

***

BONUS VIDEO – Hoće li proruski ministri pod američkim sankcijama u vladi praviti šum u saradnji sa Zapadom?

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Zabrinuti #smo #zbog #hibridnih #napada #Rusije

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja