NaslovnaVESTISAD žele da imaju Srbiju kao svog strateškog partnera i saveznika

SAD žele da imaju Srbiju kao svog strateškog partnera i saveznika

BEOGRAD – Izvršni direktor “Pupin inicijative” Vuk Velebit izjavio je danas da Srbija treba ozbiljno da se bavi odnosom sa Sjedinjenim američkim državama, ocenio je da saradnja Srbije i Amerike ide uzlaznom putanjom i napomenuo da se u Vašingtonu može čuti i da SAD žele da imaju Srbiju kao svog strateškog partnera i saveznika na ovom prostoru.

“Amerikanci, odnosno administracija, prepoznaje da će Srbija nastaviti da igra glavnu ulogu u ovom regionu. Kao što ovde mi sa naše pozicije, kada uzmete geografiju i pogledate gde se Srbija nalazi, vidimo da naša budućnost jeste u Evropi i u EU, isto tako Amerikanci kada uzmu mapu Balkana i pogledaju i vide poziciju Srbije, teritorijalnu veličinu i ekonomiju i njima je jasno da bez Srbije i bez savezništva sa Srbijom nema stabilnosti na ovim prostorima”, rekao je Velebit za Tanjug.

Ocenio je da su zato srpsko-američki odnosi važni, ne samo za Srbiju i Ameriku, već i za stabilnost celog regiona i ukoliko nema dobrih odnosa i razumevanja između dve zemlje, smatra on, nema ni regionalne stabilnosti.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#SAD #žele #imaju #Srbiju #kao #svog #strateškog #partnera #saveznika

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja