NaslovnaRAZONODAOvaj svakodnevni korak značajno će poboljšati vašu vezu

Ovaj svakodnevni korak značajno će poboljšati vašu vezu

Svaki odnos ma koliko da je sjajan uvek može biti bolji. Za to je potreban svakodnevni rad, ali i male tajne velikih majstora. Psiholog Sten Tatkin ima jedan sjajan savet koji možete koristiti da polako poboljšate svoju partnersku vezu.

 „Kada osetite lično uzbuđenje, ličnu radost, iz bilo kog razloga, nemojte da to krijete, prenesite na svog partnera tu euforiju radi međusobnog jačeg povezivanja”, pita Tatkin, piše Your Tango.

Ovaj savet je nešto što većina nas skoro sigurno ne radi, ali kada smo usred intenzivnih emocija teško je razmišljati o bilo kome drugom osim o sebi. Ali, kako Tatkin ističe, kanalisanje tog uzbuđenja i deljenje sa svojim partnerom je ključno za polako poboljšanje vašeg odnosa.

Iskoristite to uzbuđenje i recite:

„Dušo, tako sam srećan što imam nekoga poput tebe u svom životu”.

Ovo deluje kao iskreno, jer se iza vašeg tona krije autentična radost i uzbuđenje. A kada vaš partner oseti tu iskrenost, ona postaje zarazna.

Tatkin objašnjava: „Oboje ćete dobiti snažan udar dopamina. Oboje ćete se veoma uzbuditi”.

Kroz ovu malu promenu, vaša veza će početi da cveta i postaje sve pozitivnija. Međutim, šta ako se borite da ostanete pozitivni? Kako stvarate radost?

Psiholog Abei Medkalf ima dva saveta koja možete koristiti.

1. Fokusirajte se na sebe

Lako je staviti druge na prvo mesto, pogotovo zato što smo naučeni da je to i vredno divljenja i nesebičnosti. Međutim, uvek stavljanje drugih ispred vaših potreba može dovesti do negativnog osećanja. To je zato što pokušavamo da impresioniramo druge iz straha. Dakle, ne brinite previše o tome šta drugi imaju da kažu. Podsetite se da su vaše potrebe važne i radite aktivnosti koje vam donose radost. Bilo da se radi o slikanju ili čitanju, bavljenje stvarima koje vas čine srećnim počeće da vas puni pozitivnijom energijom tokom vremena.

2. Fokusirajte se na emocije, a ne na detalje

Kada se osećamo emotivno, skloni smo preterano razmišljamo o stvarima. Opsednuti smo time kako je neko nešto rekao ili da li je izgledao ljuto ili razočarano. 

„Način da budete opštiji u svojim mislima je da se fokusirate na to na emocionalnoj, a ne na detaljnoj osnovi. Rastavljajući ovo na dva koraka, navedite misao ili uverenje koje vas sputava. Koja je najbolja emocija da opišete kako se osećate? Kada suzite spisak možete početi da razmišljate šire. Štaviše, nećete morati da budete opsednuti malim detaljima jer ćete bolje razumeti svoje emocije. Ali, ako imate problema da razbistrite glavu, postoji nekoliko stvari koje možete isprobati. Prvo, pokušajte da vežbate bilo dizanjem tegova ili hodanjem. Širenje radosti i pozitivnosti u vašoj vezi je odličan način da je svaki dan učinite boljom. Ali, za neke, ostati pozitivan može biti teško. U tim trenucima se fokusirajte na sebe i radite stvari koje vas čine srećnim. Fokusirajte se na sopstvene emocije i zanemarite detalje. Ovi mali, ali korisni saveti mogu vam pomoći da poboljšate mentalno zdravlje i poboljšate kvalitet vaše veze tokom vremena”, preporučuje Medkalf.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Ovaj #svakodnevni #korak #značajno #će #poboljšati #vašu #vezu

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja