NaslovnaVESTIU komi najtaže povređena devojčica prilikom urušavanja ringišpila u Kuršumliji

U komi najtaže povređena devojčica prilikom urušavanja ringišpila u Kuršumliji

Devojčica koja je najteže povređena tokom incidenta u Kuršumliji kada se urušio deo ringišpila je životno ugrožena i nalazi se u veštački indukovanoj komi, saznaje Euronews Srbija.

Danas oko 15.30, u pratnji lekara HMP iz Prokuplja, u UC UKC Niš, dovezeno je najteže povređeno dete (12) nakon incidenta sa ringišpilom u Kuršumliji.

Nakon primarnog zbrinjavanja i na osnovu urađene hitne dijagnostike u ZC u Prokuplju, utvrđene su teške neurohirurške povrede.

Pacijentkinja je odmah hospitalizovana na Klinici za intenzivnu negu i zbog trenutnog, životno ugrožavajućeg stanja, ona je intubirana i nalazi se u medicinski indukovanoj komi.

Podsećamo do nesreće je došlo kada se urušila konstrukcija ringišpila na lokalnom vašaru, potvrđeno je za Euronews Srbija iz MUP-a.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

Prilikom pada konstrukcije povređeno je 13 dece i dok je najteže povređena pacijentkinja (12) prevezena za Niš, šestoro dece se nalazi u prokupačkoj bolnici gde je u toku dalja dijagnostika.

Četvoro se nalazi na hirurgiji – dve maloletne i dve mlađe punoletne osobe, dok se još dva deteta nalaze na opservaciji i oni će najverovatnije biti pušteni kući.

Ringišpil je bio postavljen na platou kod autobuske stanice u Kuršumliji.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#komi #najtaže #povređena #devojčica #prilikom #urušavanja #ringišpila #Kuršumliji

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja