NaslovnaPLANETAZaposleni u institucijama EU protestuju protiv izraelskih operacija u Gazi FOTO

Zaposleni u institucijama EU protestuju protiv izraelskih operacija u Gazi FOTO

Više od 100 zaposlenih u institucijama Evropske unije okupilo se danas u Briselu na protestu protiv rata koji Izrael vodi u Pojasu Gaze.

Demonstranti su na trgu ispred sedišta Evropske komisije u belgijskoj prestonici postavili tri transparenta, bela platna sa crvenim mrljama, prenosi Rojters.

Na transparentima su bile ispisane reči „Međunarodno pravo, EU ugovori i Konvencija o genocidu“, kao poruka protesta na način na koji je Izrael odgovorio na napad Hamasa 7. oktobra.

Protest zaposlenih u institucijama EU protiv izraelskih vojnih operacija u Gazi Foto:AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

„Okupljamo se na mirnom skupu, da se izborimo za sva ta prava, principe i vrednosti na kojima su zasnovane evropske institucije. Zbog tih prava ovde radimo i volimo to što radimo. To su vrednosti ljudskih prava, ljudskog dostojanstva i slobode“, rekao je zaposleni u Evropskoj komisiji Manus Karlajl.

Zaposlena u Evropskom komitetu regiona rekla je da protest ne bi trebalo smatrati političkim skupom.

Protest zaposlenih u institucijama EU protiv izraelskih vojnih operacija u Gazi Foto:AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

„Ideja ovog protesta je da budemo neutralni. Nismo politički motivisani, samo se podržavamo vrednosti EU“ rekla je ona.

U sedmomesečnim izraelskim vojnim operacijama u Pojasu Gaze poginulo je više od 34.800 Palestinaca, uglavnom civila, saopštila je palestinska autonomna administracija u okupiranoj enklavi.

BONUS VIDEO:

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Zaposleni #institucijama #protestuju #protiv #izraelskih #operacija #Gazi #FOTO

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja