NaslovnaRAZONODAKralj Čarls odbio da vidi sina princa Harija

Kralj Čarls odbio da vidi sina princa Harija

Kralj Čarls Treći je ponovo zanemario svog sina princa Harija, tako što je organizovao zabavu za članove kraljevske porodice u vreme Harijevih „Inviktus igara”, koje su se održavale samo nekoliko kilometara dalje.

„Kralj Čarls je naredio svim radnim članovima kraljevske porodice (uključujući princezu Anu i princa Edvarda, ali ne i princa Vilijama i Kejt Midlton) da prisustvuju baštenskoj zabavi za 5.000 zvanica u Bakingemskoj palati, koja se održavala u isto vreme kad i međunarodne sportske igre ratnih veterana”, izvestio je iskusni kraljevski reporter Tom Sajks iz Dejli Bista.

Čarlsova raskošna zabava održana je na velikom travnjaku palate u Londonu, dok je Vilijam ranije tog dana organizovao impresivan događaj u Vindzorskom dvorcu.

U međuvremenu, Hari je sam došao na svoj događaj u katedralu Svetog Pavla, bez prisustva bilo kog kraljevskog rođaka koji bi ga podržao.


Portal Pejdž Siks je obavešten da je vojvoda uputio poziv svom otuđenom bratu Vilijamu i snahi Kejt Midlton, koja je van javnosti dok prolazi kroz hemoterapiju zbog raka.

Glumac Dejmijan Luis bio je najistaknutiji gost koji je učestvovao u Harijevoj ceremoniji. Glumac je recitovao pesmu Vilijama Ernesta Henlija „Invictus” (Nepobedivi), po kojoj je prinčeva organizacija i dobila ime.

„Kralj Čarls je jasno stavio do znanja da je spreman da bude prijateljski nastrojen i da podržava princa Hariju u svojstvu privatne osobe, kao njegov otac, ali neće ponovo staviti težinu kraljevske institucije iza odbeglog princa”, rekao je jedan bivši dvorjanin.


Njujork post piše kako je princ Hari bio primoran da odsedne u londonskom hotelu tokom svoje posete Londonu. Oni smatraju da to dokazuje pogoršanje odnosa sa kraljevskom porodicom.

Otac i sin se nisu videli tokom Harijevog boravka u Londonu, što signalizira da još uvek rešavaju svoje probleme, usred Čarlsove borbe sa rakom.

„Poznato je da Hari ima stan u Klarens Hausu. Klarens Haus je ogromno imanje — to samo pokazuje podele između njega i porodice“, rekao je ekskluzivno za Post Grant Harold, koji je radio za Čarlsa sedam godina dok je bio princ od Velsa.

„Ako dođete u Veliku Britaniju i imate porodicu ovde, verovatno biste ostali sa njima, zar ne? Mislim da je to vrlo jasan signal da se odnos između Harija i njegove porodice pogoršao”, rekao je Harold, dodajući da je situacija „tužna”.

Hari i njegova supruga Megan Markl, koji su napustili kraljevski život 2020. godine da bi se nastanili u Montesitu, u južnoj Kaliforniji, prošle godine su izbačeni iz Kolibe Frogmor — kraljevske rezidencije za koju su mislili da će „uvek biti tu za njih”.

Vojvodi i vojvotkinji od Saseksa je u zakup nekretninu poklonila pokojna kraljica Elizabeta Druga, posle njihovog venčanja 2018. godine.

Oni su je konačno ispraznili u junu 2023. godine, zbog čega više nemaju zvaničnu rezidenciju u Velikoj Britaniji.

Sada, kada posete Veliku Britaniju, nemaju gde da odsednu i moraju da odsednu kod prijatelja ili u hotelu — što je Hari odlučio da uradi i tokom svog ultra kratkog putovanja u London u februaru.

Štaviše, Saseksovi su izgubili bezbednosnu zaštitu Velike Britanije koju finansiraju poreski obveznici, što znači da će sada morati da plate obezbeđenje iz svog džepa kada putuju preko okeana. Harijevo nedavno formalno priznanje boravišta u SAD, dodatno je naglasilo njegovo udaljavanje od Britanije.


Početkom ove nedelje, Harijev predstavnik je rekao da je vladajući monarh bio previše zauzet da se sastane sa svojim najmlađim sinom. Hari, 39, i Čarls, 75, su u lošim odnosima otkako je princ -autor knjige „Rezevni” odstupio od svojih kraljevskih dužnosti u 2020. godini i preselio se u Ameriku, gde on i supruga grade medijsko carstvo.

Dok je Hari ostao posvećen pomoći povređenim veteranima, Megan, 42, je nedavno pokrenula svoju sopstvenu kompaniju za životni stil, American Riviera Orchard.

Predstavnik Saseksa nije odgovorio na zahtev portala Pejdž Siks za komentar u vezi posete princa Harija domovini.

Hari je sleteo u Veliku Britaniju u utorak, ali je njegov boravak u Londonu bio kratak. Vojvoda je napustio britansku prestonicu u četvrtak popodne i uputio se u Nigeriju, da se ponovo sastane sa suprugom.

Oni su tamo pozvani od strane šefa odbrambenog štaba, najvišeg vojnog zvaničnika Nigerije, piše Njujork post.


InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Kralj #Čarls #odbio #vidi #sina #princa #Harija

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja