NaslovnaPLANETABroj porastao za više od 48 odsto u poslednjih 10 godina

Broj porastao za više od 48 odsto u poslednjih 10 godina

U Njujorku živi skoro 350.000 milionera, što je više nego u bilo kom drugom gradu, što je povećanje od više od 48 odsto za deset godina, prema globalnoj rang listi najbogatijih gradova koju je uradila kompanija Henli&Partners, konsultantska firma za imigraciju.

To znači da otprilike svaki 24. žitelj ovog grada od 8,26 miliona stanovnika ima sedmocifreno neto bogatstvo. Izveštaj je otkrio da u Njujorku živi 60 milijardera i 744 ljudi koji su u mogućnosti da investiraju više od 100 miliona dolara, prenosi Blumberg.

Procvat finansijskih tržišta u poslednjih nekoliko godina podstakao je rast u najbogatijim gradovima sveta, kaže Džerg Stefen, izvršni direktor Henli&Partners.

To, ipak, nije slučaj svuda i London je izgubio 10 odsto svoje milionerske populacije u poslednjoj deceniji, delimično zbog odluke Velike Britanije da izađe iz Evropske unije.

Hong Kong je zabeležio pad od 4 odsto u svojim milionerskim redovima jer su bogati iseljenici otišli ​​u Singapur usled striktnih ograničenja u Kini tokom pandemije kovida-19.

Neki gradovi u usponu uključuju kineski Šenžen, gde je broj milionera porastao za 140 odsto tokom protekle decenije.

Populacija stanovništva sa milionima na bankovnim računu se udvostručila u Bengaluruu u Indiji, Ho Ši Minu u Vijetnamu i Skotsdejlu u saveznoj državi Arizoni. Dubai je najbogatiji grad na Bliskom istoku, a na 21. mestu u svetu. Na osnovu bogatstva po glavi stanovnika, Monako je na prvom mestu u svetu, gde je više od 40 odsto stanovnika milionera, a Njujork je drugi.

BONUS VIDEO:

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Broj #porastao #više #odsto #poslednjih #godina

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja