NaslovnaRAZONODAOvako je izgledalo oproštajno veče legendarnog Tome Zdravkovića

Ovako je izgledalo oproštajno veče legendarnog Tome Zdravkovića

Nema slavlja bez narodnjaka, a nema veselja bez pesama Tome Zdravkovića. Luveni pevač i danas intrigira svojim životom, pričama, pesmama koje je i stvarao i pevao. On, što su potvrdili mnogi, nije bio samo pevač već poeta i ozbiljan umetnik i boem.

Koliko je bio neobičan i nesvakidašnji čovek i umetnik govori i podatak da je pred smrt, kada je već bio teško bolestan, odlučio da napravi oproštajno veče. Pozvao je mnoge, prijatelje, saradnike i dosta glumaca sa kojima je bio blizak i sa kojima se tokom godina družio. Naime, poznato je da je bio u dobrim odnosima posebno sa tadašnjom postavom Ateljea 212, a glumica Seka Sablić ispričala je nedavno kako je izgledalo to oproštajno veče u kome se Toma oprostio od prijatelja. Vrlo brzo posle toga i od života.

“Ja sam bila tužna i u suzama. Mogla sam samo da ga grlim. Kada sam čula da pravi to veče došla sam. A kada se završilo, bilo je kao dobra priča. Pomislila sam to je marketing Tomin, hvala Bogu. Ipak, nije bilo tako, nisam bila u pravu”, ispričala je Sablić.

Toma je imao poslednji komcert 8.marta, malo posle je otišao u bolnicu i nije više izašao. Preminuo je 30. septembra 1981. godine. Imao je 52 godine i do poslednjeg dana živeo onako kako je želeo i kako mu je bolest dozvolila.    

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Ovako #izgledalo #oproštajno #veče #legendarnog #Tome #Zdravkovića

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja