NaslovnaREGIONKosovizacija Grčke, malo ko zna ka kakvoj nacionalnoj katastrofi ide država

Kosovizacija Grčke, malo ko zna ka kakvoj nacionalnoj katastrofi ide država

ATINA – Grčki portal “Odbrana” (militaire.gr) ocenio je, nakon sastanka grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa i turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana, da malo ko zna ka kakvoj nacionalnoj katastrofi ide ta zemlja, ističući u prvi plan to što će stranka premijera privremenih prištinskih institicuja Aljbina Kurtija najverovatnije biti u vladajućoj koaliciji u Severnoj Makedoniji.

U autorskom tekstu Panagiotisa Pavlosa “Kosovizacija Grčke i otomanski čaj u Ankari” ističe se da ono što verovatno malo ko zna jeste da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, koga izvestiteljka Saveta Evrope, Grkinja i sestra grčkog premijera Dora Bakojani podržava za članstvo tzv. Kosova u članstvo SE, ima svoju stranku u Skoplju “Vredi”, kao i da će ta stranka najverovatnije biti deo nove vladajuće koalicije u Severnoj Makedoniji na čelu sa krajnje desničarskom VMRO DPMNE Gordane Šiljanovske, nove predsednice Severne Makedonije.

Autor navodi da je poseta albanskog premijera Edija Rame u Atini nezabeležena u istoriji bilateralnih odnosa balkanskih zemalja, kao i da je autobuse pune kosovskih i Albanaca iz Albanije organizovala prištinska Kancelarija za vezu u Atini.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Kosovizacija #Grčke #malo #zna #kakvoj #nacionalnoj #katastrofi #ide #država

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja