NaslovnaRAZONODASlamčice protiv bora su najnoviji trend nege

Slamčice protiv bora su najnoviji trend nege

Nema žene koja neće probati sve i svašta da bi se bolje negovala, imala manje bora… A sada su na Tik Toku postale hit slamčice za ispijanje pića protiv bora. Korisnici tvrde da pomažu u sprečavanju stvaranja onih finih linija oko usta, istraživanja oskudno pokazuju da o ovome još treba razmisliti, dok stručnjaci navode da nema štete ako ih isprobate, prenosi sajt Prevention.

Kada su u pitanju proizvodi u industriji lepote sa sigurnošću se može reći da je nega kože i sve što se nudi protiv starenja na vrhu liste. Od najboljih krema za oči za bore do najprodavanijih seruma s retinolom, ne nedostaje kozmetički izbor koji obećava da će sprečiti pojavu finih linija i staračkih pega. A sada, postoji inovativni proizvod koji osvaja internet: slamke protiv bora. One su dizajnirane da spreče stvaranje bora oko usta dok pijuckate piće, a hiljade korisnika TikTok-a se kune u njih. U stvari, hešteg za „slamku protiv bora” trenutno ima preko 350 miliona pregleda. Ali, da li slamke protiv bora zaista deluju?

Stručnjaci kažu da zaista može.

„Konstantno stiskanje usana, kao što je slučaj kada pijete iz slamke, može doprineti borama”, kaže dermatolog Marisa Garšik.

Tačnije, prema njenim rečima, ponavljajući pokreti mišića usta koji se savijaju na istom mestu mogu dovesti do stvaranja linija.

„Svaki put kada stisnete usne da zgrabite slamku, mišići oko vaših usta se savijaju i stvaraju linije”, objašnjava dr Peterson Pier, dermatolog navodeći da upotreba ovog mišića savija kožu koja, vremenom, često počinje da stvara bore koje imaju i osobe koje puše. Što više ponavljate ovaj pokret, mišići postaju jači i bore su dublje.

Kako funkcionišu slamke protiv bora?

Slamčice protiv bora navodno deluju tako što „sprečavaju savijanje kože koje nastaje kada se koristi obična slamka”. Za razliku od tradicionalnih slamki, koje imaju vertikalni otvor na vrhu ove jedinstvene slamke imaju oblik koji se horizontalno savija na vrhu. Imaju otvor na koji možete staviti usta da pijuckate bez pućenja usana i ovaj dizajn navodno smanjuje pokrete čime se sprečava stvaranje bora.

Takođe je važno napomenuti da trenutno ne postoji nijedno naučno istraživanje koje dokazuje da slamčice protiv bora zaista čine razliku – ili čak da je upotreba slamki vodeći uzrok bora.

„Iako slamke mogu doprineti pojavljivanju finih bora oko usta, mi ne znamo u potpunosti kako upotreba slamke dovodi do bora u smislu koliko često treba da pijete iz slamke da biste predstavljaju problem”, objašnjava dr Garšik.


InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Slamčice #protiv #bora #najnoviji #trend #nege

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja