NaslovnaVESTIStiže promena sa zapada, očekuju se obilne padavine, ali i grad

Stiže promena sa zapada, očekuju se obilne padavine, ali i grad

Pred nama najsvežiji i najnestabilniji dan u sedmici. U naredna 24 sata očekujemo obilne padavine, grmljavinu, ali i pojavu grada. Temperatura do 23 stepena, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

Kako kaže, na jugu naše zemlje uključen je najniži stepen upozorenja, žuti meteoalarm, koji upozorava na pojavu grmljavine, grada i obilnu kišu.

“Na ovom području za vrlo kratko vreme može pasti više od 20 litara na metru kvadratnom. Takođe, ovde je moguća i lokalna pojava intezivnih pljuskova, bujica kao i jakih udara vetra”, rekla je ona.

Kako objašnjava, promena vremena ovog puta stiže nam sa zapada, u sklopu ciklona koji se produbljuje u Severnom moru.

“Osim novog talasa padavina, na prednjoj strani ovog ciklona ka nama striji i nešto svežiji vazduh. Zato će danas temperatura u gotovo svim mestima biti oko ili malo ispod proseka za prvu polovinu maja”, kaže Ćirković.

Nakon svežeg jutra, u najtoplijem delu dana temperatura će se kretati od 18 stepeni na jugu i zapadu zemlje do 23 na severu, dok će 21 biti i maksimalna dnevna u glavnom gradu.

Kada je reč o vremenu, do kraja dana gotovo da neće biti mesta koje će ostati suvo, izuzev Vojvodine i Beograda gde danas neće padati kiša.

Vreme za vikend: Jutro tmurno, ali sledi razvedravanje, za Uskrs sunčano sa temperaturom do 24 stepena

“U narednim satima kišonosna zona premeštaće se od Prištine i Prizrena ka Loznici, a potom će se tokom dana kišosni oblaci kretati ka istoku. Očekujemo obilne količine, više od 20 litara na metru kvadratnom, ali i pojavu grada i grmljavine”, kaže Ćirkovć.

Ovu promenu vremena, dodaje, pratiće i pojačan vetar, odnosno košava koja će na području Vršca, Kikinde i Sente imati jake udare, od oko 30 kilometara na čas. Udari košave u narednim danima biće još jači, naročito u četvrtak i petak.

U narednim danima, stabilnije nego danas, ali to i dalje ne znači da neće biti kiše i pljuskova. Međutim, to znači da neće biti uslova za grad i sugradicu kao danas. Smenjivaće se sunce i oblaci, duvaće košava, a temperatura će od petka ponovo biti u porastu.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Stiže #promena #zapada #očekuju #obilne #padavine #ali #grad

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja