NaslovnaPLANETASlovački premijer upucan više puta, u životnoj opasnosti je, osumnjičeni uhapšen

Slovački premijer upucan više puta, u životnoj opasnosti je, osumnjičeni uhapšen

Slovački premijer Robert Fico je upucan više puta u gradu Handlova, koji se nalazi na oko 150 kilometara udaljenosti od Bratislave. On je u teškom stanju prebačen u lokalnu bolnicu, dok je osumnjičeni napadač uhapšen. Sve najnovije informacije možete pratiti uživo na Nova.rs.

17:25

Britanski premijer šokiran atentatom

Britanski premijer Riši Sunak rekao je da je bio šokiran kada je čuo ovu groznu vest.

“Naše misli su sa premijerom Ficom i njegovom porodicom”, napisao je Sunak na Tviteru.

 

17:04

FOTO Fica na nosilima prenose do helikoptera

16:50

Fon der Lajen: Osuđujemo podli napad na Fica

16:49

Oglasio se novoizabrani predsednik Slovačke

16:45

U slučaju dužeg odsustva Fica, menjao bi ga neko od četiri potpredsednika vlade

16:44

Dodik: Molim se da Fico dobije ovu životnu bitku

16:34

Vučić i Orban idu u posetu premijeru Slovačke

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Mađarske Viktor Orban posetiće u naredna dva-tri dana premijera Slovačke Roberta Fica na kog je danas izvršen atentat, prenose Večernje novosti.

16:14

“Fico je u životnoj opasnosti, sledeći sati su ključni”

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici slovačkog premijera Roberta Fica, koji je danas upucan, objavljeno je saopštenje njegovih saradnika.

 

“Danas je pucano na Roberta Fica. Više puta je pogođen i trenutno se nalazi u životnoj opasnosti. U ovom trenutku helikopterom se prevozi do Banske Bistrice, jer bi put do Bratislave trajao predugo. Sledećih nekoliko sati su ključni”, navodi se u objavi na zvaničnoj stranici Roberta Fica.

16:03

“Robo, dođi ovamo!”

Na slovačkog premijera Roberta Fica danas je izvršen atentat, a on je pogođen hicima u stomak i grudi, javlja slovački list Pravda.

Navodno je pogođen sa dva do tri metka, pošto je napadač na njega ispalio pet hitaca.

Robert Fico Foto: Radovan Stoklasa/TASR via AP

Kako se navodi u izveštaju, prema rečima očevidaca, Fico je prišao građanima, nakon sednice vlade u gradu Handlova, na oko 150 kilometara od Bratislave, a napadač mu je, navodno, pre nego što je otvorio vatru rekao:

„Robo, dođi ovamo“.

16:02

UZNEMIRUJUĆE Zabeležen trenutak nakon što je Fico upucan

Na društvenim mrežama objavljen je video snimak koji je nastao nekoliko trenutaka nakon što je premijer Slovačke Robert Fico upucan.

Fico se, prema informacijama slovačkih medija, nalazi u teškom stanju.

⚡️⚡️⚡️ The first minutes after the attack on Robert #Fico – the prime minister's security guards evacuate him to his motorcade while eyewitnesses hold the shooter

According to preliminary information from Slovak media, Fico was shot multiple times. One to the abdomen, one to the… pic.twitter.com/vhcYPPjjlg

— NEXTA (@nexta_tv) May 15, 2024

 

 

„Radi se o ranama u stomaku i ruci. Trenutno je van životne opasnosti. Operisaće ga“, rekao je jedan izvor za slovačke medije.

15:43

Objavljen snimak hapšenja čoveka za kog se sumnja da je upucao Fica

Čovek koji se sumnjiči da je upucao slovačkog premijera Roberta Fica je uhapšen, a na društvenim mrežama su objavljeni snimci hapšenja.

Fico je upucan kada je prišao da se pozdravi sa svojim pristalicama. Zasad nema više informacija o njegovom stanju, ali je ranjen prebačen u lokalnu bolnicu.

 

Na snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama vidi se veliki metež na ulici i pripadnici policije kako hapse osumnjičenog koji leži na zemlji

15:42

Prve fotografije iz Slovačke

Fico je upucan u gradu Handlova, koji se nalazi na 150 kilometara severoistočno od Bratislave, javila je televizijska stanica TA3. Osumnjičeni je priveden, navodi se u saopštenju.

⚡️⚡️ Slovak Prime Minister Fico is wounded in an assassination attempt

Slovak media reports that several shots rang out after a meeting of the Slovak Cabinet, when Prime Minister Fico came out to the public. Now the Prime Minister of Slovakia is being taken to hospital.

There… pic.twitter.com/Scm5SfMj2E

— NEXTA (@nexta_tv) May 15, 2024

 

 

Zamenik predsednika parlamenta Luboš Blaha potvrdio je da je došlo do pucnjave i odložio sednicu parlamenta.

Pucnjava se dogodila ispred Doma kulture, gde je Fico došao da se sastane sa svojim pristalicama. Policija je sada blokirala mesto pucnjave.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Slovački #premijer #upucan #više #puta #životnoj #opasnosti #osumnjičeni #uhapšen

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja