NaslovnaRAZONODANišlija traži razvod drugi dan od svadbe

Nišlija traži razvod drugi dan od svadbe

Život je pun raznoraznih zapleta, od kojih su neki poput scenarija za film. Tome svedoči i nedavni slučaj čoveka koji se samo dva dana od svog venčanja raspitivao kako da se razvede.

Kako razvesti brak posle drugog dana venčanja, pitanje je koje je u Fejsbuk grupi Besplatna pravna pomoć postavio S. I. A onda je krenula lavina komentara.

U roku od nekoliko sati, javilo se više stotina ljudi. Neki su ponudili pomoć, dok su drugi iskoristili priliku da se dobro našale.

“Šta ti je život, duže traje kratkotrajno mleko od braka.

Kad ste se pre posvađali? Je li zbog poklona i para?

Pa to je “predugo” trajalo, ne verujem da može.

Da nisi prvo bračno veče otkrio da ti je mlada muškarac?

Ovo je ona stara: Dabogda ti svadba trajala duže nego brak.

Pokupi pare i beži – samo su neki od komentara u grupi “Besplatna pravna pomoć”.

Među komentarima su se našli i oni koji su se potrudili da daju korisne savete, ali mnogo više onih koji su se smejali situaciji koja je zadesila S. I.

Naravno, bilo je i onih koji su tešili nesrećnog čoveka koji nije objasnio šta je to mlada toliko zgrešila, kako njegov slučaj nije usamljen.

Freepik

 

“Devedesetih se moja prijateljica “instant” zaljubila i posle tri meseca veze – venčanje. Pred kraj svadbenog ručka mladoženja nema pare da plati ceh. Njena rodbina istresla džepove i platila. Iz restorana otišli svako svojoj kući” – navela je primer Aleksandra Đ, dok je jedna žena napisala da se ona razvela sedam dana posle venčanja!

Mnogi hvale odluku S. I. i ističu da je mnogo bolje odmah prekinuti brak koji ne valja, nego posle mnogo godina.

“Pametan čovek! Sve mu jasno drugog dana, a ne kao ja, čekala 28 godina i još mi nije jasno što sam se uopšte udavala “- napisala je izvesna Gordana.

Pojedini članovi grupe savetovali su S. I. da odmah ode do opštine i traži poništenje braka, uz obrazloženje da na to ima pravo jer je prošlo malo vremena od venčanja. Međutim, advokati kažu da tako nešto nije moguće.

Prema rečima advokatice Maje Glušćević iz Niša, bez obzira koliko je vremena prošlo od venčanja, sudu se mora podneti tužba za razvod braka ili se supružnici mogu sporazumno razvesti.

Printscreen/Youtube/sex and the city

 

“Poništiti se može nevažeći brak, odnosno onaj brak za čije zaključenje postoje bračne smetnje, poput toga da su supružnici bliski srodnici. U ovom slučaju mora da se razvede, svejedno što su prošla samo dva dana. Mora da se podnese tužba ili sporazumno. Bez obzira koliko takav brak trajao, to je jedini osnov za razvod, jer takav brak nije nevažeći nego se jedan od partnera predomislio” – kazala je Glušćević, a prenosi Informer.

Ukoliko partneri imaju zajedničku imovinu i decu, dodala je ona, prilikom sporazumnog razvoda moraju da se dogovore oko podele imovine i starateljstva. Ukoliko nema sporazuma, brak se mora razvesti po tužbi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Nišlija #traži #razvod #drugi #dan #svadbe

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja