NaslovnaRAZONODAOtkriven neobičan portret kralja Čarlsa Trećeg

Otkriven neobičan portret kralja Čarlsa Trećeg

Kralj Čarls Treći predstavio je svoj novi portret, rad umetnika Džonatana Džoa. Zanimljiv prikaz kralja biće smešten u Drapers Hall u Londonu.

Na snimku, kralj Čarls (75) je skinuo crni pokrivač kako bi otkrio veliki crveni portret dok je stajao pored Džoa. Slika prikazuje kralja u uniformi velške garde i on u rukama drži mač sa leptirom koji mu lebdi preko ramena. 

„Bila je privilegija i zadovoljstvo što sam dobio zahtev da naslikam ovaj portret Njegovog Veličanstva Kralja”, rekao je britanski umetnik koji je dodao i kada je započeo ovaj projekat, Njegovo Veličanstvo Kralj je još uvek bio Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ od Velsa i slično leptiru koji je naslikao kako lebdi preko njegovog ramena, ovaj portret je evoluirao kako se transformisala uloga subjekta u njegovom javnom životu.

Umetnik je dodao i:

„Dajem sve od sebe da uhvatim životna iskustva i ljudskost urezana u lice koje slikam, i nadam se da je to ono što sam postigao na ovom portretu. Pokušati da to uhvatim za Njegovo Veličanstvo Kralja, koji ima tako jedinstvenu ulogu, bio je i ogroman profesionalni izazov, u čemu sam veoma uživao i na kome sam neizmerno zahvalan”.

Ovaj umetnik je ranije slikao portrete za kraljevsku porodicu, a poslednji rad je predstavljen godinu dana nakon što je Čarls formalno krunisan za vladara Ujedinjenog Kraljevstva i njenih nacija Komonvelta. Čarls je odlikovan zajedno sa Kamilom (76), koja je zvanično pomazana za novu kraljicu. On je preuzeo britanski tron u septembru 2022. godine nakon smrti njegove majke, kraljice Elizabete Druge.

Međutim, njegova prva godina na funkciji kralja nije bila laka. Čarls je u februaru objavio da mu je dijagnostikovan rak prostate, piše US Weekly. I njegova snaja, princeza Kejt Midlton, objavila je da vodi svoju borbu protiv raka mesec dana kasnije. 


„Oba njihova veličanstva će nastaviti da pružaju ljubav i podršku celoj porodici tokom ovog teškog vremena.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Otkriven #neobičan #portret #kralja #Čarlsa #Trećeg

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja