NaslovnaVESTIBorićemo se svim sredstvima protiv rezolucije, zahvalnost Mađarskoj na podršci

Borićemo se svim sredstvima protiv rezolucije, zahvalnost Mađarskoj na podršci

BUDIMPEŠTA – Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić rekao je danas u Budimpešti, posle razgovora sa mađarskim kolegom Peterom Sijartom, da će Srbija glasati protiv rezolucije o Srebrenici i da će nastaviti snažno da se bori svim sredstvima protiv usvajanja te rezolucije, izrazivši zahvalnost Sijartu na iskrenoj podršci Mađarske Srbiji po tom pitanju.

Istakao je da će Srbija nastaviti da se bori i protiv, kako je rekao, mržnje koju pojedini politički krugovi pokušavaju da raspire zloupotrebljavajući žrtve Srebrenice.

“Postoje politički krugovi u zemljama koje su kosponzori rezolucije, koji šire laži u međunarodnoj zajednici o tome da će tobože Srbija da glasa uzdržano. Srbija će sa obe ruke glasati protiv svađalačke rezolucije o Srebrenici, a predsednik Vučić će stati lično pred Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija i uzdignute glave izneti stav Srbije kao slobodne zemlje koja želi mir i saradnju, ali koja pamti i poštuje srpske i sve druge žrtve”, rekao je šef srpske diplomatije na konferenciji za novinare posle sastanka sa Sijartom.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Borićemo #svim #sredstvima #protiv #rezolucije #zahvalnost #Mađarskoj #podršci

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja