NaslovnaRAZONODADa li da perete patike u veš mašini ili ručno

Da li da perete patike u veš mašini ili ručno

Da li je dobro patike prati u veš mašini ili ne? 

Stručnjaci navode da su patike napravljene od materijala koji mogu da peru u mašini, najčešće od pamuka i plastike i nema posebnog razloga da ih perete na ruke. Međutim, treba voditi računa o svim delovima koiji ne bi tebalo da se pokrive i ne budu posle pranja funkcionalni.

Korak 1: Proverite oznake

Pre nego što operete patike u mašinama za pranje veša, proverite oznake. Čak i ako mislite da se mogu prati, neke nisu napravljene da idu u mašinu. Isto tako, određeni materijali zahtevaju posebne metode pranja, a neke se iapk peru samo ručno.

Korak 2: Skinite pertle i uloške pre pranja

Izvadite pertle i uloške iz cipela. Pertle se mogu zapetljati u mašini za pranje veša, a mnogi ulošci su delikatni, često se izvrnu, pa je najbolje da ih uklonite. Pertle i uloške ručno izribajte sapunom ili tečnim deterdžentom i mekom četkom ili krpom.

Korak 3: Prethodno operite đonove

Koristite meku četku da uklonite prljavštinu ili razne ostatke sa đona cipela. POtom stavite cipele u mašinu za pranje veša

Korak 4: Uključite mašinu

Stavite patike u mašinu za pranje veša, najbolje sa nekoliko starih peškira koji će balansirati opterećenje, sprečavajući da mašina lupa tokom ciklusa.

Korak 5: Možete li staviti cipele u sušilicu?

Nakon što je ciklus pranja završen, vreme je da osušite patike. Izbegavajte mašinu za sušenje. Temperature sušara mogu oštetiti lepak obuće, a visoka toplota može čak dovesti do skupljanja određenih tkanina ili materijala, piše portal AHS.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#perete #patike #veš #mašini #ili #ručno

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja