NaslovnaVESTITražićemo rezoluciju o stradanju Srba od Nemaca u Srbiji i ustaša u...

Tražićemo rezoluciju o stradanju Srba od Nemaca u Srbiji i ustaša u Jasenovcu

BEOGRAD – Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je srpski narod na KiM izložen brutalnom progonu i da nikada nećemo prihvatiti nezavisno Kosovo, a najavio je da će zbog donošenja rezolucije o Srebrenici naša zemlja tražiti i donošenje rezolucije o stradanju Srba od Nemaca u Drugom  svetskom ratu, kao i od ustaša u Jasenovcu.

Vučić je pred razgovor sa patrijarhom srpskim Porfirijem i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom rekao da će usvajanjem rezolucije o Srebrenici biti otvorena Pandorina kutija.

“Jer će Rusi uskoro pokrenuti zahtev da se proglasi genocidom nemačko ubijanja ruskog i sovjetskog naroda tokom Drugog svetskog rata. Mi ćemo to tražiti isto za ono što su Nemci činili u Srbiji i za to što su hrvatske ustaše radile u Jasenovcu. Ali da ne govorim da će to da otvori i mnoga druga pitanja i za Tursku i za neke druge zapadne sile, od starosedalaca američkih do mnogih drugih”, rekao je Vučić.

U svakom slučaju, kako kaže, to je za nas veoma teško pitanje, jer pokazuje kakav je odnos pojedinih u regionu prema nama, ali i nekih svetskih sila. 

Vučić sa patrijarhom Porfirijem, Saborom SPC i Dodikom razgovarao o Srebrenici i KiM

Predsednik Srbije ugostio je danas na ručku patrijarha srpskog Porfirija, Sveti arhijerejski Sabor SPC i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, kojima se zahvalio na pomoći u borbi protiv usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

“Sa patrijarhom srpskim Porfirijem, Svetim arhijerejskim Saborom SPC i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom razgovarao sam o težini trenutka i izrazio zahvalnost na tome što se bave pitanjem nametnute rezolucije o Srebrenici, kao ključnim pitanjem za opstanak srpskog naroda. Iako smo se borili i uložili ogromnu energiju kako bismo im se suprotstavili najjače i najsnažnije moguće, bez vaše snage i podrške to ne bismo mogli”, napisao je Vučić na svom Instagram nalogu “buducnostsrbjieav”.

Dodao je da svakim danom, na različite načine, pokušavaju, ne samo iz duše i srca, već i fizički, da nam u potpunosti odvoje Kosovo i Metohiju i podsetio je da je srpski narod na KiM izložen brutalnom progonu, koji se neće lako zaustaviti. 

“Suprotstavićemo se svim političkim sredstvima i činiti sve za naš narod na KiM i naravno nikada nećemo pristati na nezavisno Kosovo. U ovim nelakim vremenima jedina pozitivna stvar je da se Srbija i Srpska ekonomski razvijaju dobro i da ide bolje od očekivanog, imajući u vidu situaciju u svetu”, istakao je Vučić.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Tražićemo #rezoluciju #stradanju #Srba #Nemaca #Srbiji #ustaša #Jasenovcu

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja