NaslovnaPLANETAViše od 30 osoba ubijeno, 20 ranjenih

Više od 30 osoba ubijeno, 20 ranjenih

Najmanje trideset jedna osoba ubijena je jutros pred zoru, u izraelskom vazdušnom napadu na izbeglički kamp Nuseirat u centralnom delu Pojasa Gaze, saopštili su danas bolnica Al-Aksa i očevici.

U saopštenju Civilne odbrane se navodi da su „timovi civilne odbrane našli 31. mrtvu i 20 ranjenih osoba u kući koja pripada porodici Hasan ciljanu od strane izraelskih okupacionih snaga u logoru Nuseirat“, dodajući da se potraga za nestalima nastavlja.

U prethodnom saopštenju bolnice u Deir-Al Balahu, udaljene pet kilometara od Nuseirata, navedeno je da je 20 osoba ubijeno i nekoliko ranjeno.

Očevici su rekli da je napad izveden usred noći, oko 3.00 sata po lokalnom vremenu. Izraelska vojska je ranije saopštila da proverava taj izveštaj.

Od početka kopnene ofanzive na grad Rafu, na jugu Pojasa Gaze 7. maja pojačani su i sukobi oko Nuseirata koji se nalazi severnije, kao i u Gaza Sitiju i Džabaliji.

Izraelska vojska navodi da izvodi samo ciljane operacije.

Očevici su rekli da su se čule eksplozije i da su borbe u Džabaliji trajale celu noć.

Na severu Pojasa Gaze artiljerijska vatra se čula u području Šeik Zajed, a na jugu, na granici s Egiptom, očevici su rekli da su izraelski helikopteri, a ne tenkovi, kako je prethodno rečeno, otvorili vatru istočno od grada Rafe.

Arapska Al-Ahli bolnica u Gaza Sitiju je saopštila da su tri osobe ubijene i nekoliko ranjeno u izraelskom napadu na školu gde su se sklonili, preneo je Frans pres.

Izraelska vojska je danas potvrdila da su još dva vojnika ubijena u Gazi proteklog dana.

Izraelski vojnici u blizini granice između Izraela i Gaze, na jugu Izraela Foto:Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg

Po podacima vojske 282 vojnika su ubijena u vojnoj kampanji u Gazi od početka kopnene ofanzive 27.oktobra, prenose agencije.

BONUS VIDEO Propalestinski protesti na Kolumbiji: Na čijoj strani su Amerikanci

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Više #osoba #ubijeno #ranjenih

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja