NaslovnaVESTITo je prognoza za naradne dane

To je prognoza za naradne dane

Poslednja dekada maja biće nestabilna i topla. Svakodnevno očekujte poslepodnevne pljuskove i grmljavinu. Temperatura do 29 stepeni u hladu.

Danas će biti oblaka, ali pre svega u drugom delu dana, tako da će UV indeks imati visoku vrednost veći deo dana, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković. Vrednosti će se kretati između 4 u oblačnom Negotinu i 7 sunčanoj Loznici.

Preporuka je da u najtoplijem delu dana, izbegavate da duže od pola sata budete na otvorenom. Pri ovako visokim vrednostima, zaštita od štetnih UV zraka je obavezna.

Stiže velika količina vlage

Vremenske prilike danas i narednih dana biće pod uticajem ciklona iz Đenove. Upravo zbog njegove blizine i vrtložnog kretanja, velika količina vlage stiže u naše predele.

Kombinacija vlage i tople vazdušne mase koja pristiže u naše krajeve glavni je okidač za nastanak grmljavinskih oblaka. Razvijanje takvih oblaka se očekuje u poslepodnevnim satima, kada se prvo zemlja, potom i vazduh dovoljno zagreju.

Prvi deo dana obeležiće sunčano i suvo vreme, poslepodne kiša i pljuskovi. Maksimalna temperatura biće znatno viša nego protekle nedelje. Danas od 23 do 27 stepeni.

Toplota nam stiže kao i uvek sa juga i to zahvaljujući južnom strujanju, odnosno južnom vetru koji će duvati u narednim satima

U nastavku nedelje prognoza će biti monotona i gotovo svakodnevno će glasiti, prepodne sunce, poslepodne kiša i pljuskovi, ponegde grad i grmljavina. Temperatura bez bitnije promene. Ujutru iznad 15, tokom dana i do 28-29 stepeni.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#prognoza #naradne #dane

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja