NaslovnaVESTIJaki pljuskovi na području Beograda, Novog Sada i srednjeg Banata

Jaki pljuskovi na području Beograda, Novog Sada i srednjeg Banata

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje zbog jakih pljuskova sa grmljavinom i gradom na području Beograda, Novog Sada i srednjeg Banata. U većem delu Srbije na snazi je narandžasti meteo-alarm.

U hitnom upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda navodi se da se očekuje jak intenzitet pljuskova sa grmljavinom i gradom na obroncima Fruške gore, na potezu Novi Sad – Beograd, u srednjem Banatu, kao u istočnim i severoistočnim delovima Beograda.

Kako navode, oblačnost je sporopokretna uz jak intenzitet pljuska sa gradom.

Intenzivne padavine lokalno i u Topličkom, Rasinskom i Nišavskom okrugu.

Pljuskovi su i juče zahvatili veći deo Srbije, a danas su otklanjane posledice nevremena. Jedna osoba nastradala je u Somboru kada je na vozilo u kojem je bila palo drvo.

Na teritoriji Novog Pazara proglašena je vanredna situacija. Ugašen je požar koji je izbio pored objekta trafo-stanice u Novom Sadu.

Pljuskovi se očekuju i sutra

Sutra umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, koji će u istočnoj polovini zemlje biti izraženiji sa količinom padavina od 20 do 40 mm uz lokalnu pojavu grada. Vetar slab do umeren severozapadni.

Uključen crveni meteoalarm, košava će duvati brzinom većom od 100 kilometara na čas: Kakav nas vikend očekuje?

Jutarnja temperatura od 10 do 16 °S, a najviša od 20 do 25 °S. 

U Beogradu i u centralnim, južnim i istočnim delovima Srbije na snazi će biti narandžasti meteo-alarm, dok će na zapadu zemlje biti žuto meteo-upozorenje.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Jaki #pljuskovi #području #Beograda #Novog #Sada #srednjeg #Banata

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja