NaslovnaRAZONODAŠumanova frekvencija – ritam planete Zemlje

Šumanova frekvencija – ritam planete Zemlje

Zamislite da je Zemlja poput ogromnog zvučnika koji stalno emituje misterioznu muziku. Ova neobična melodija nije nešto što možete čuti na radiju, ali ona svira konstantan ritam koji odjekuje kroz svemir, ali i naše telo.

Šumanova frekvencija je zapravo niz niskofrekventnih rezonanci koje vibriraju između Zemljine površine i jonosfere, stvarajući neku vrstu prirodnog ritma za našu planetu.

Šumanova frekvencija ili rezonanca, predstavlja prirodni elektromagnetski fenomen koji se odnosi na sposobnost naše planete da generiše elektromagnetno polje određene frekvencije. Otkrio ju je nemački fizičar i inženjer V. O. Šuman 1952. godine. 

Njegova računica prvobitno je postavila frekvenciju Zemlje na 10 herca, ali nakon brojnih istraživanja, korigovana je na 7,83 herca.


Šumanova frekvencija je bliska frekvencijama moždane aktivnosti kod ljudi, posebno alfa talasima u našem mozgu.

Alfa talasi se javljaju kada se opustimo i pustimo mašti da „leti”. Prisutni su i kada naša čula iz okruženja primaju signale, kao što su osećaji, vizuelni i slušni podražaji.

Frekvencija rada hipokampusa (dela mozga u kojem se nalaze centri za učenje), iznosi upravo 7,83 herca. Naše ćelije, takođe, reaguju na frekvencije u opsegu Šumanove rezonance, ignorišući sve druge. U svojim neuronima imamo prijemnike ovih signala i oni čine da smo u sinhronizaciji sa prirodnim ritmom naše planete.

Šumanova rezonanca je prirodna vibracija Zemljine atmosfere, koja se javlja između površine Zemlje i jonosfere. Smatra se da je ključna za održavanje biološkog ritma i ravnoteže u ljudskom telu, da pozitivno utiče na naše mentalno i fizičko blagostanje.

Sinhronizacija sa Šumanovom frekvencijom može pomoći u smanjenju stresa i poboljšanju sna. Kada smo u harmoniji sa prirodnim ritmom planete, naš organizam se oseća uravnoteženo i smirenije. Ova frekvencija podržava dubok i kvalitetan san.

Kada smo usklađeni sa prirodnim ritmom, naša vitalnost i koncentracija se poboljšavaju. Šumanova frekvencija doprinosi i jačanju imunološkog sistema, čineći nas otpornijim na bolesti.


Postoji zabrinutost, međutim, da elektronska zagađenja, kao što su elektromagnetna polja generisana električnim uređajima, mogu poremetiti ovu prirodnu frekvenciju. Elektrosmog, koji obuhvata mikrotalase mobilnih telefona i drugih uređaja, može oslabiti Šumanovu rezonancu, posebno u velikim gradovima.

Šta bi se desilo kada bi Šumanova frekvencija počela da ubrzava ili usporava? Neki kažu da bi to moglo da utiče na naše raspoloženje, percepciju vremena, pa čak i na našu stvarnost!

Kako da se uskladite sa Šumanovom frekvencijom? Iskoristite svaku priliku da budete što više u prirodi, svesno koristite vreme bez korišćenja elektronskih uređaja (pogotovo dok spavate – ugasite internet ruter, izbacite televizor i mobilne telefone iz sobe), meditacija neka vam bude dnevna rutina, kao i slušanje umirujućih zvukova i vibracija.

Dakle, sledeći put kada se budete osećali posebno „zen”, možda za to možete da zahvalite Zemljinom nevidljivom di-džeju za te vibracije koje vas drže u harmoniji sa univerzumom.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Šumanova #frekvencija #ritam #planete #Zemlje

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja