NaslovnaLjUBAV I PSIHOLOGIJAOvako izgleda moderna biblija o seksu

Ovako izgleda moderna biblija o seksu

Seksualni život se ne odnosi samo na naše seksualno zdravlje. Dobar seksualni život znači slobodu od tabua, nasilja i diskriminacije, međusobno poštovanje i sigurnost.

Moderna biblija o seksu bi, dakle, sadržala sledeća jednostavna pravila koje bi svi trebalo da zapamtimo da bismo imali zdrav i prijatan seksualni život.

Pristanak na seks je uvek neophodan

Pristanak je kritičan kada je u pitanju seks. Ako se osećate spremnim da preduzmete sledeći korak, svaka strana mora to da razume 100%, bez mesta za nesporazum. „Da“ takođe mora biti potvrđeno usmeno, čak i ako izgleda kao „da“. U svakom slučaju “ne” je “ne”.

Komunikacija iznad svega

Jedna od stvari o kojoj se psiholozi, seksolozi i savetnici za odnose ne umaraju da govore: Komunikacija je ključna! Naučite da izrazite svoje misli i ne plašite se da kažete šta želite. Postavite granice i podelite sa svojim partnerom šta želite da isprobate u seksu i svojim fantazijama.

Seks sa reciprocitetom

Seksualno zdravlje je oko svakog uključenog dela seksualne veze. Zato se pobrinite da i vi i vaš partner dobijete seksualno zadovoljstvo koje tražite. Seks je pre svega nagrada u vezi.

Bespolna kontracepcija

Zaštita od polno prenosivih bolesti je odgovornost svih nas, bez obzira na pol. Stoga, nema razloga očekivati da će se drugi pobrinuti za pitanje prevencije. Uzmite neophodne kondome i uzmite svoje seksualno zdravlje u svoje ruke.

Kontracepcija i seks

Diskusija oko kontracepcije je pravilo seksualnog zdravlja koje niko ne može prekršiti (bez obzira koliko neki insistirali na tome). Sprečavanje neželjene trudnoće je pravo svake žene. Izaberite pouzdano kontraceptivno sredstvo koje odgovara vašim potrebama ako niste spremni da imate bebu. Kondomi ostaju najlakše dostupan oblik kontracepcije, a istovremeno vas štite i od polno prenosivih bolesti.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Ovako #izgleda #moderna #biblija #seksu

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja